Κοινωνία

Ο Δήμος Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Τετάρτη 8 Μαρτίου

77views

 

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Γιορτή της γυναίκας! Μιας γυναίκας με χίλια πρόσωπα. Γυναίκα εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφος ,ερωμένη, αδερφή ,φίλη. Γυναίκα, ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Άνθρωπος με αξίες, χαρίσματα κι αδυναμίες.

Ο Δήμος Σάμης με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επικεντρώνεται στην εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η οποία αποτελεί σημαντική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν είναι Γιορτή, είναι Ημέρα Αγώνα για τα Δικαιώματα μας, ως Γυναίκες, ως ανθρώπινο είδος, είναι ο «Ματωμένος Μάρτης των Γυναικών», είναι η ιστορία του Γυναικείου Κινήματος.

«Γυναίκα…σου’ δωσε ο Θεός αντρίκια χέρια, για να δουλεύεις σαν αμόνι τον καιρό
Και τις φωτιές να ανάβεις να λάμπουν φώτα μες στους δρόμους των παιδιών. Κι όταν πονάς, γυναίκα με τις ωδίνες και οδύνες του καιρού σου είναι για να γεννάς ακόμα ελπίδα και να γεννιέσαι εσύ σαν άλλη μέρα, μια νέα ανατολή για τα παιδιά που έμειναν χωρίς αγκάλη, για ένα κόσμο που έμεινε ακίνητος, χωρίς την γενική του πτώση στην αγάπη…»
Γυναίκα -ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΕΜΙΟΥ-ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email στο sos15900@isotita.gr ή να καλέσει το 100 ή να απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς στο 2671020022.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Ισότητας των Φύλων

Αριστέα Αμίτση

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.