Κοινωνία

Ο Δήμος Σάμης έχει εκδώσει φυλλάδιο με τις πεζοπορικές διαδρομές

207views

Ο Δήμος Σάμης  έχει εκδώσει φυλλάδιο καταρχήν για τρεις από τις πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχουν στα όρια του και ειδικότερα για τα μονοπάτια:

  • Νερόμυλοι – Μουζακάτα – Άγιοι Φανέντες – Σάμη – Αντίσαμος
  • Αντίσαμος – Κουτσουπιά
  • Αγία Ευφημία – Δρακοπουλάτα – Μονή θεμάτων

Οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές συνδέουν ιστορικούς, θρησκευτικούς, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τοπία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Να σημειώσουμε ότι ο περιπατητικός – φυσιολατρικός τουρισμός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.  Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού μας και του Δήμου μας για σχετικό πληροφοριακό υλικό. Στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς, η ανάπτυξη περισσότερων προσφερόμενων υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού είναι μία από τις βασικές στρατηγικές μας.

Το φυλλάδιο, που έχει τύχει ήδη μεγάλης ανταπόκρισης, υπάρχει τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τα φυλλάδια στην ηλεκτρονική μορφή τους με μια επίσκεψη την ιστοσελίδα του Δήμου μας, https://www.sami.gov.gr, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Μονοπάτια (https://sami.gov.gr/monopatia-sami). Παράλληλα, τα μονοπάτια είναι καταχωρημένα σε εξειδικευμένες εφαρμογές για περιπατητές και

ποδηλάτες τις Garmin και Wikiloc, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να βρει περισσότερες λεπτομέρειες και χρήσιμες πληροφορίες για τις διαδρομές.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι πολύ σύντομα θα επανακυκλοφορήσει από τον Δήμο Σάμης σε έντυπη μορφή το φυλλάδιο με τις πεζοπορικές διαδρομές της Ερίσου.

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

 

Αντώνης Καλλιβωκάς

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.