Πολιτική

Ο Γιώργος Κοκκόλης συναντήθηκε με τον Υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

1.2kviews

Σήμερα επισκεφθήκαμε μαζί με τον Πρόεδρο ΔΣ του Δήμου Σάμης Παντελή Αμούργη, τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον οποίο συζητήσαμε για θέματα αρμοδιότητάς του που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση στα νησιά μας.

Αρχικά μεταφέραμε το αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να ενταχθεί μαζί με τις άλλες πληγείσες περιφέρειες σε τροπολογία ανάλογη του άρθρου 136 του Ν. 4831/2021 προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο Υπουργός δέχθηκε το αίτημα και δεσμεύθηκε να το εξετάσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής.

Επιπλέον είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για την κατάσταση που βρίσκονται οι Δήμοι της Κεφαλονιάς μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου και την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να στελεχωθεί ιδιαίτερα ο Δήμος Σάμης, ο οποίος εκτός από μεγάλη γεωγραφική επικράτεια και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος ήρθε αντιμέτωπος και με τις καταστροφές που επέφερε ο μεσογειακός τυφώνας «Ιανός». Μεταφέραμε φυσικά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Μονιά, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνάντηση λόγω ασθενείας.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε πως ο Δήμος Σάμης μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις από τον τρέχοντα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ ήταν θετικός στο να εξετάσει μια ειδική πρόσκληση για τους Δήμους που προέκυψαν από διασπάσεις.

Τέλος, μετέφερα στον Υπουργό το αίτημα του Δήμου Ιθάκης προκειμένου να τροποποιηθεί  η κινητικότητα στους μικρούς νησιωτικούς δήμους και να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κατά τη διαδικασία, προκειμένου να αποφύγουμε την «αποψίλωση» των νησιωτικών δήμων από πολύτιμο εργατικό δυναμικό απαραίτητο για τη λειτουργία τους.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.