Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος στη Γερμανία στο Φεστιβάλ Χαίντελ του Γκέτινγκεν

255views

Την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023  πραγματοποιείται η πρεμιέρα της μπαρόκ όπερας του Φρέντερικ Χαίντελ με τίτλο “Σεμέλη” , στην πόλη Γκέτινγκεν της Γερμανίας και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χαίντελ το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

Για τη συγκεκριμένη παραγωγή συνεργάζονται  καλλιτέχνες  διεθνούς ακτινοβολίας ειδικευμένοι στη μουσική της εποχής του  μπαρόκ και ανάμεσά τους δύο Έλληνες μαέστροι . Ο Γιώργος Πέτρου που διευθύνει την παραγωγή ως καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος διευθυντής της χορωδίας της Εθνικής μας Λυρικής Σκηνής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χορωδία της παραγωγής .
(δείτε στο site του φεστιβάλ)

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου και στα πλαίσια του ίδιου Φεστιβάλ, (από τα σημαντικότερα της Γερμανίας)  ο Αγ.Γεωργακάτος διευθύνει τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών σε ένα απαιτητικό χορωδιακό πρόγραμμα a cappella από την εποχή της Αναγέννησης έως τον 20ο αιώνα.

(δείτε στο site του φεστιβάλ )
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.