Όπερα Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι. Ηρώδειο 26/07/2023
Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

ΟΠΕΡΑ ΝΑΜΠΟΥΚΟ στο ΗΡΩΔΕΙΟ με Διευθυντή Χορωδία τον δικό μας  Αγαθάγγελο Γεωργακάτο

275views

ΟΠΕΡΑ ΝΑΜΠΟΥΚΟ στο ΗΡΩΔΕΙΟ με Διευθυντή Χορωδία τον δικό μας  Αγαθάγγελο Γεωργακάτο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ η πρεμιέρα της μεγαλειώδους όπερας Ναμπούκο του Βέρντι. Η παράσταση μοναδική σε ποιότητα ήχου και εικόνας  , με εντυπωσιακούς φωτισμούς και κουστούμια εποχής και με ένα κάστ τραγουδιστών διεθνούς βεληνεκούς (Δ.Πλατανιάς , Κ.Σεμετσούκ, Ο.Μάσλοβα, Β.Καβαλιόφ κ.α) τους οποίους το κοινό διέκοψε πολλές φορές με το δυνατό χειροκρότημά του κατα τη διάρκεια της παράστασης.

Ιδιαίτερος λόγος  γίνεται από το φιλόμουσο Αθηναϊκό κοινό για τον καταπληκτικό ήχο με τον οποίο απέδωσε η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής  όλα τα χορωδιακά της όπερας με αποκορύφωμα το υπέροχο χορωδιακό των σκλάβων , υπό την καθοδήγηση του συμπατριώτη μας μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
***  οι φωτογραφίες είναι από τον χαιρετισμό της παράστασης
***  στο λινκ ενα απόσπασμα από τη Χορωδία της ΕΛΣ , από δημοσίευση στο fb στη σελίδα του Α.Γεωργακάτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.