Πολιτική

Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ μετά από πρόταση της ΑΝΑΣΑ

72views

Να δοθεί παράταση μέχρι 31/12/24 για την περαίωση των δηλώσεων κτηματογράφησης στην Κέρκυρα ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από πρόταση της παράταξης ΑΝΑΣΑ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2024

Η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση στην Κέρκυρα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο (13/11) με πολύ περιορισμένη χρονική διάρκεια τριών μηνών για την ολοκλήρωση της.

Για τον λόγο αυτό και εξ αιτίας μιας σειράς δυσκολιών που εμπόδισαν την ταχεία εξέλιξη της υποβολής των δηλώσεων η κυβέρνηση, έχοντας υπόψη και τα σχετικά αιτήματα που διατυπώθηκαν από το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο και άλλους παράγοντες, προχώρησε σε αναγγελία δίμηνης παράτασης, ήτοι μέχρι 13/04/2024.

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκύρας έχει θέσει σε αμφισβήτηση και την παράταση αυτή, γιατί οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης εξακολουθούν να υφίστανται.

  • Δυσλειτουργία υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.
  • Οικονομική δυσπραγία χιλιάδων νοικοκυριών.
  • Ο πολυκερματισμός της γης και η πολύ-ιδιοκτησία που υπάρχει αλλά και, πολλές φορές, η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας και η χρησικτησία που απαιτεί την ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος και την εμπλοκή νομικών για την συμπλήρωση των σχετικών ένορκων βεβαιώσεων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

έχοντας υπόψη τα παραπάνω, αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστώντας στην ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στο νησί και την προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών,

ζητεί

από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί ο απαραίτητος και επαρκής χρόνος προς τούτο, θεωρώντας ως ρεαλιστική ημερομηνία περαίωσης την 31/12/2024.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.