Πολιτική

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ του ΥΠΕΣ «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις»

196views

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ του ΥΠΕΣ

«Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις»

Τομή στη δημόσια διοίκηση το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ – Οριστικό τέλος σε μια παθογένεια δεκαετιών στις διοικήσεις φορέων

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στην τοποθέτησή μου υπογράμμισα ότι το νομοσχέδιο συνιστά μια πραγματική τομή στη σχέση κυβερνήσεων και πολιτικού συστήματος με τον κρατικό μηχανισμό. Βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις γνωστές κομματικές παρεμβάσεις, όπως ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι πρόσφατα.

Αναφερόμενος στην ομιλία μου στις βασικές τομές του νέου νομοσχεδίου, το οποίο πρόκειται για μια καίρια μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, τόνισα ότι έχει έρθει πια ο καιρός να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε μια πρακτική, σε μια παθογένεια δεκαετιών που διόριζε σε καίριες θέσεις πολιτευτές και όχι πολίτες.

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ως προς την επιλογή διοικήσεων φορέων του δημοσίου μεταξύ άλλων προβλέπει ότι:

  • Η διαδικασία επιλογής υπάγεται πλέον στον ΑΣΕΠ

  • Οι φορείς ομαδοποιούνται

  • Αυξάνονται οι απαιτήσεις για τα τυπικά προσόντα (πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, πολύ καλή ή καλή γνώση ξένης γλώσσας και εργασιακή εμπειρία

  • Διεξάγονται τεστ δεξιοτήτων

  • Εξορθολογίζεται η διαδικασία επιλογής

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/txDEL

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.