Πολιτισμός

Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα στην Κέρκυρα  της διεθνούς ταινίας «The Return» («Η Επιστροφή»)-Το Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε δυναμικό ρόλο

430views

Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα στην Κέρκυρα

 της διεθνούς ταινίας «The Return» («Η Επιστροφή»)

 

Το Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 σε δυναμικό ρόλο

 

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους «The Return» σε προσεκτικά επιλεγμένες και εντυπωσιακές  τοποθεσίες του νησιού.

 

Η ταινία έχει ως θέμα την επιστροφή του Οδυσσέα και πρόκειται για την πρώτη παραγωγή που γυρίζεται διεθνώς με θέμα την Οδύσσεια ύστερα από πολλές δεκαετίες, όπως τονίζει  ο σκηνοθέτης της Uberto Pasolini.

 

Πρωταγωνιστούν οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Ρέιφ Φάινς (Ralph Fiennes) στο ρόλο του Οδυσσέα,  στο ρόλο της Πηνελόπης η Ζυλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) και στο ρόλο του Λαέρτη ο Έλληνας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

 

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Ionian Islands Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και συμμετέχουν σε αυτά Κερκυραίοι συνεργάτες, τεχνικοί και βοηθητικοί ηθοποιοί.

 

Την εκτέλεση παραγωγής, αλλά και τη συμπαραγωγή, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα βραβείο Χρυσού Φοίνικα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2022.

 

Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.