Πολιτισμός

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού για το Δήμο Αργοστολίου

122views

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στον Δήμο μας, από την Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 24 Ιουλίου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Πλατεία Βαλλιάνου ώρα:21.00 Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από την Θράκη και την Κεφαλονιά θα μας χαρίσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαρτιών «Το ΣΠΑΡΤΟ» & ο Χορευτικός Όμιλος ΞΑΝΘΗΣ. Την χορευτική και μουσική παράδοση του τόπου του, της Θράκης , θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης σε μια γνήσια Θρακιώτικη βραδιά. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

• ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναϊτ Ιστράτι» ώρα: 21:00. «Ο Καραγκιόζης Μάγειρας» από το Θέατρο Σκιών του Βαγγέλη Σταθάτου.

Είσοδος Ελεύθερη Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ Ώρα 20:30. Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΡΑΝΙΑΣ «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ».

Πολιτιστική εκδήλωση: “ΣΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο ΜΠΑΛΛΟΣ” στην καθιερωμένη χορευτική του εκδήλωση παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς με χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα παραδοσιακά πανηγύρια και πλαισιώνεται με ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, μουσική, τραγούδια και φορεσιές από όλο τον Ελλαδικό χώρο. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Συνδιοργάνωση : Δήμος Αργοστολίου

• ΡΑΖΑΤΑ στον Προφήτη Ηλία ώρα: 20.00. Ελάτε στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Ραζάτων «Διονύσιος Λαυράγκας», με την Ορχήστρα του Αλκαίου Σουγιούλ με φαγητό και ποτό.

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και ώρα: 21.00. «Τα 82 Εντάλματα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών του Βαγγέλη Σταθάτου. Είσοδος Ελεύθερη.

Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΛΑΚΗΘΡΑ, Αμφιθέατρο της Καλλιθέας ώρα:21.00 Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από την Θράκη και την Κεφαλονιά θα μας χαρίσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαρτιών «Το ΣΠΑΡΤΟ» & ο Χορευτικός Όμιλος ΞΑΝΘΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα 21.00 Μουσική Περατζάδα στο Λιθόστρωτο με Επτανησιακές Καντάδες με το Ανδρικό Χορωδιακό Τμήμα του Δήμου Αργοστολίου. Διευθύνει ο Άγγελος Μουρελάτος.

 

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:21.00 Παιδικό Θέατρο «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ». Μια διαδραστική παράσταση, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, όπου μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. τιμή προπώλησης : 10€ Τιμή εισιτηρίου: 12€

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ ώρα 21.00. Εκδήλωση «Βεγγέρα όπως παλιά». ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

 

• ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ, ΤΖΑΝΝΑΤΑ στη Βρύση Πανηγύρι του Αη Γιάννη με μουσική, φαγητό και κρασί! Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος «Τζαννάτα».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:21.00, «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα. χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Αρης Τρουπάκης, Γιωργος Ζιόβας, Χρήστος Μουστάκας, Στάθης Παναγιωτίδης.

 

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ, στην πλατεία (μπροστά από το καφέ Μαρίνα) ώρα 21.00. ο Δήμος Αργοστολίου προσκαλεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών» από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.

Είσοδος Ελεύθερη.

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΛΑΚΗΘΡΑ στην Αγία Άννα. Το ιστορικό πανηγύρι της Αγίας Άννας αναβιώνει για ακόμα μια φορά στη Λακήθρα με φαγητό, ποτό και χορό μέχρι τελικής πτώσης. Στη μουσική η ορχήστρα του Μάκη Παππά – Ζήση Σκλαβουνάκη και στην έναρξη του χορού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκατων. Ώρα έναρξης: μετά το πέρας του εσπερινού. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “ΒΥΡΩΝΑΣ”

 

                                                                                           Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.