Πολιτική

ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητική αδιαφορία για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

149views

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ –

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Η πρόσφατη απώλεια συμπολιτών μας στο Ληξούρι και στα Ραζάτα, μας υπενθύμισε με το πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη ύπαρξης ασθενοφόρων και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου αλλά και στα Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης που να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε επείγοντα περιστατικά.

Πριν από 2,5 έτη οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης και Ανδρέας Πουλάς, λίγες ημέρες μετά το θάνατο Γάλλου τουρίστα στην Άσσο, είχαν καταθέσει τη με αριθμό 8203/22.7.2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στο Νομό μας, θέτοντας τα κάτωθι ερωτήματα:

1. Πόσα ασθενοφόρα επιχειρούν κάθε ημέρα στα νησιά της Κεφαλονιάς και Ιθάκης; Πόσα πληρώματα ΕΚΑΒ υπάρχουν;

2. Υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο σε κάθε υγειονομικό σχηματισμό του νησιού (ΓΝ Κεφαλονιάς, ΓΝ Ληξουρίου, ΚΥ Σάμης, ΚΥ Ιθάκης);

3. Ενισχύθηκε με προσωπικό ο τομέας ΕΚΑΒ για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά την διάρκειας της τουριστικής περιόδου;

4. Υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο για το σύνολο των δομών υγείας του Νομού Κεφαλληνίας;

Η Ερώτηση αυτή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί από τον Υπουργό Υγείας, γεγονός που καταδεικνύει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη κατάσταση στον τομέα της Υγείας στα νησιά μας. Αλλά και ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καππάτος πέραν μιας τυπικής επίσκεψης στο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ το περασμένο Μάρτιο, ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία ανέλαβε για την επίλυση του ζητήματος.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, απαιτούμε τη πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ στο Νομό Κεφαλονιάς & Ιθάκης με μόνιμο προσωπικό, καθώς και τη πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου ασθενοφόρων μέσων επίγειων – πλωτών – εναέριων. Δηλώνουμε ευθέως, αντίθετοι στη μέχρι σήμερα πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει την ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.