Κοινωνία

Να νομιμοποιηθούν τώρα όλοι οι συμβασιούχοι, επικουρικοί και ΟΑΕΔ-Απεργειακή κινοποίηση την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

97views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΣΟΥΗΔΙΑΣ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ                                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Emailsomanosokef@gmail.com

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΑΕΔ      

     Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ  μετά τη δημοσιευμένη άρνηση του Υπουργού Υγείας ότι ειπώθηκε εκ μέρους του ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ επρόκειτο να μονιμοποιηθούν και την παραδοχή του ότι για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου.

     Αυτή τη στιγμή οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο είναι κενές και καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι εάν δε μονιμοποιηθούν, θα «καταρρεύσει» το Νοσοκομείο. 

     Επειδή αυτό θα έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών, καλούμε το λαό του νησιού μας, σωματεία, φορείς και τους συμβασιούχους επικουρικούς και ΟΑΕΔ αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους, στην κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο  του Νοσοκομείου στα πλαίσια της Πανυγειονομικής-Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ για να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

·        Μονιμοποίηση συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.

·        Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.

·        Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

·        Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·        Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

·        Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής.

·        Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.

·        Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·        Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                     ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.