Κοινωνία

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου πλησίον του αεροδρομίου

88views

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιταλίας, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο πηδάλιο και πιθανής έλλειψης καυσίμων, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον αεροδρομίου Κεφαλληνίας, με τέσσερεις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια κατέφθασε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.