Πολιτισμός

Με ούριο άνεμο σαλπάρισε το βιβλίο του Γιάννη Βαρούχα από το μπαστούνι

378views

Με ούριο άνεμο σαλπάρισε το βιβλίο του Γιάννη Βαρούχα από το μπαστούνι | video – εικόνες – ευχαριστίες

Ο δυνατός και επίμονος μαΐστρος που πολιορκούσε το ανοικτό αμφιθέατρο «Γερ. Σκλάβος», το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δεν εμπόδισε τους συμπολίτες μας να γεμίσουν ερμητικά τις κερκίδες στο μπαστούνι και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ!

Η παρουσίαση του βιβλίου μας «Άγγελοι επί γης», του Γιάννη Βαρούχα και του εκδοτικού οίκου Περισπωμένη, προκάλεσε μία πολύ θετική ατμόσφαιρα σε μία εκδήλωση που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό. Είναι αντικειμενική διαπίστωση το καλό κλίμα που επικράτησε καθώς και η μαζική προσέλευση του κόσμου που τίμησε και επιβράβευσε με την παρουσία του αυτήν την προσπάθεια.

Οι συντελεστές

Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά που την παρουσίασή μας πλούτισαν με την ενεργή συμμετοχή τους αξιόλογοι συμπολίτες μας! Ευχαριστούμε θερμά την Ειρήνη Τζαννάτου που μέσα από τη δική της φιλολογική ματιά έβαλε την εκδήλωση στο σωστό πλαίσιο με μία ισορροπημένη και κατατοπιστική εισήγηση.

Ευχαριστούμε την υπέροχη Μαρίνα Στελλάτου που με το χάρισμά της έφερε την εκδήλωση στα μέρη της τέχνης, της δημιουργίας και της μαγείας!

Ευχαριστούμε πολύ το Νικόλα Φαραντούρη που εντυπωσίασε με την ομιλία του πιάνοντας το θέμα από την ουσία του και φέρνοντάς το στο επίκεντρο του κοινού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστούμε τις γενναίες γυναίκες, τη Μαρίνα και την Τζόις, που κρατούν το καταφύγιο με την ψυχή και την ανιδιοτέλειά τους! Οι παρεμβάσεις τους ήταν πολύ ενημερωτικές για αυτό που συμβαίνει, ενώ εντυπωσίασαν τα ελληνική της Τζόις που ως γνωστόν είναι από την Ολλανδία. Η αφίσα που είχαν μαζί τους με τον πριν και το μετά του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, ήταν άκρως εντυπωσιακή…

Ευχαριστούμε τις κυρίες Βάσω Λεβεντάκου και Ειρήνη Ρουχωτά για τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις τους καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Κοσμάτο που, αν και δεν μπορούσε να είναι μαζί μας, έχει προσφέρει τα μέγιστα μεταφράζοντας το βιβλίο μας στα αγγλικά και καθιστώντας το έτσι δίγλωσσο.

Ευχαριστούμε την εξαιρετική Μαρία Καμπίτση για τον άψογο συντονισμό, τις συγκροτημένες παρεμβάσεις της και τη διασφάλιση της ροής του προγράμματος.

Η μουσική μας ομάδα κέρδισε το πιο ζεστό και ενθουσιώδες χειροκρότημα καθώς την απάρτιζαν τα παιδιά του εργαστηρίου της Μαρίνας Στελλάτου, «Αποτυπώματα», που είχαν συμμετάσχει και στην εικονογράφηση του βιβλίου! Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς την Εμμέλεια Σιμάτου, τη Μαρία Σιμωτά, την Αθηνά Σιμάτου και τον Ανδρέα Μαραβέγια!

Όλοι οι «μικροί ζωγράφοι» που έκαναν την εικονογράφηση του βιβλίου είναι οι:

Γεράσιμος Εμμανουηλ Κοτσίφης (Δ´ Δημοτικού)

Λουκάς Μπονίτσι, Μαργαρίτα Ραφτοπούλου (Στ´ Δημοτικού)

Μυρτώ Χριστοδουλάκη (Α´ Γυμνασίου)

Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Ναταλια Μπάμπλη (Γ´ Γυμνασίου)

Ανδρέας Ταβιανάτος, Ιάσονας Τζουγανάτος (Α´ Λυκείου)

Εμμέλεια Σιμάτου (Β´ Λυκείου)

Είναι όλοι τους υπέροχοι και τους ευχαριστούμε πολύ!!

Την παρουσίαση του βιβλίου μας κάλυψαν με το φακό και την πένα τους οι δημοσιογράφοι-φωτορεπόρτερ, Σπύρος Αλεβιζόπουλος και Σπύρος Παντελιός, τους οποίους και ευγνωμονούμε για την καταλυτική παρουσία τους. Δοθείσης της ευκαιρίας, υποκλινόμαστε στη διαχρονική προσφορά τους στην ενημέρωση και τη δημόσια σφαίρα συζήτησης η οποία είναι ανυπολόγιστης αξίας!

Ξεχωριστές ευχαριστίες όμως οφείλουμε και στους ταλαντούχους και εξαιρετικά προικισμένους φωτογράφους Παναγή Καβαλλιεράτο και Γεράσιμο Αποστολάτο οι οποίοι μεγαλούργησαν με τους φακούς τους και μας χάρισαν σπουδαίες φωτογραφίες!

Η Αντζελίνα Γιαννοπούλου, ο Διονύσης Γασπαρινάτος, ο Μάκης Βαγγελάτος, ο Γρηγόρης Λάγιος, ο Παναγής Ατσάρος και ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν οι αφανείς ήρωες της παρουσίασης που χωρίς αυτούς όμως δε θα μπορούσε να είχει γίνει τίποτα! Ξεχωριστά ευχαριστούμε το Γιώργο Ζαπάντη, έναν αληθινό Φίλο, που απ’ την πρώτη στιγμή ήταν συμμέτοχος σε αυτό το μικρό μας όνειρο και το υποστήριξε σε όλη τη διαδρομή του δίνοντας ψυχή.

Για τον ποιοτικό και πλούσιο μπουφέ μας θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στους Δέσποινα Γαλιατσάτου από την Παλιά Πλάκα, Βαγγέλη Σπυράτο από το IL Borgo, Κούλα Αμβροσιάτου από το Pizza al Forno, Παναγή Γαλιατσάτο από την Ορεάλιος Γη και Νικόλα Φαραντούρη από την Ionian Trilogy. Παρότι η εκδήλωσή μας έγινε σε μία πολύ δύσκολη γι’ αυτούς επαγγελματική εποχή, βρήκαν το χρόνο και τις δυνάμεις για να μας εκπλήξουν με τις γαστρονομικές τους δημιουργίες και τα υπέροχα κρασιά τους!

Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε ξεχωριστά και με μεγάλη συγκίνηση, την παρουσία του επί οκτώ χρόνια εκπροσώπου των Θιακοκεφαλονιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία και πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης, του Κύριου Αλέκου Καλαφάτη, απ’ την οποία αντλήσαμε κύρος, συνέπεια και πολιτικές αρχές.

Ευχαριστούμε παράλληλα τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Σπύρο Γαλιατσάτο και Δημήτρη Σπανό, του Δημοτικούς Συμβούλους, Αλέξανδρο Παντελειό και Διονύση Τρωιάννο, το γραμματέα της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς, Λευτέρη Κρητικό, την πρώην πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, Μαριολένη Νεοφύτου, καθώς επίσης και τον μαέστρο της καρδιάς μας, τον Παναγή Μπαρμπάτη!

Για τη φιλοξενία ευχαριστούμε πολύ το Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρό του, κ. Θ. Μιχαλάτο, καθώς και το Λιμενικο Σώμα για την άψογη συνεργασία. Επιπροσθέτως ευχαριστούμε το Δήμο Αργοστολίου και τον Βίκτωρα Ρουχωτά και την άμεση προσφορά συνεργασίας και διαθεσιμότητας σε ό,τι χρειαστήκαμε. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι σεβαστήκαμε απόλυτα το χώρο που μας φιλοξένησε και τον παραδώσαμε ακριβώς όπως τον βρήκαμε.

Περισσότερο απ’ όλους όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν και όλους μαζί, τους φίλους και τις φίλες που βρεθήκαν κοντά μας! Με την παρουσία τους έγιναν όλοι μάρτυρες της γέννησης του πρώτου μας πνευματικού παιδιού, και γι’ αυτό θα έχουν παντοτινά την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας!

Μία συγγνώμη

Συγγνώμη αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε από το περιβάλλον και τους οικολογικά ενσυνείδητους συμπολίτες μας, καθώς τα οργανωτικά βάρη και οι δυσκολίες της τελευταίας στιγμής μας ανάγκασαν να καταφύγουμε στην εύκολη λύση των πλαστικών μιας χρήσης (μπουκάλια νερού και ποτήρια) για την εξυπηρέτηση του μπουφέ. Άποψή μας είναι ότι τα πλαστικά μιας χρήσης δεν πρέπει να υπάρχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται γι’ αυτό και απολογούμαστε για την ανακολουθία μας.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά γεμάτη συναίσθημα, αλληλεγγύη και χαμόγελα.
Ευχή και ελπίδα μας είναι να ανταμώνουμε πάντα με χαρά και πάντα με προσφορά!
Καλή αντάμωση στους δρόμους της κοινωνικής ευθύνης και στις πλατείες του Φωτός!

 

 

 

 

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.