ΚοινωνίαΟρθοδοξία

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πόρο Κεφαλονιάς!

391views

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πόρο Κεφαλονιάς!

Με μεγάλη λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και την ανταλλαγή ευχών πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια στον Πόρο Κεφαλονιάς!

Η αρχή έγινε με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος του Πόρου από τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Γαβριελάτο παρουσία πλήθους πιστών!

Από τους επίσημους παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος και ο τέως Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Σπυρονικόλας Σολωμός.

Στη συνέχεια οι πιστοί παραβρέθηκαν  στο Παλιό Λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς όπου συμμετείχε η Φιλαρμονική Ελειού Πρόννων και έγινε εκεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ξανά η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων από τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Γαβριελάτο και τον Πατέρα Σπυρίδωνα Τζαμαρία!

Είναι σημαντικό να ειπωθεί πως η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα έγινε εκτός από τη συνηθισμένη πρώτη φορά όπου ο ταχύτατος (ο Χριστόφορος Τζαμαρίας) τον έπιασε έγινε άλλες δύο φορές.  Τις επόμενες φορές που έγινε η ρίψη του Σταυρού τον έπιασαν έπιασαν και οι άλλοι δύο πιστοί (οι Νώντας Καμπίτσης και Γιάννης Φούσιας) που βούτηξαν στα νερά.

Τέλος, οι Ιερείς και οι πιστοί πήγαν στο Φέρι Μποτ Fior Di Levante του φιλόξενου Καπετάνιου Νίκου Γρηγορόπουλου όπου έγινε ο Αγιασμός του καραβιού και η ευλογία του πληρώματος. Πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Σταυρού από το πλοίο στη θάλασσα από τους δύο Ιερείς, από τον Καπετάνιο και μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Μετά το τέλος των τελετουργικών ο Καπετάνιος Νίκος Γρηγορόπουλος και το πλήρωμα κέρασε όσους τους παρευρισκόμενους καφέδες και άλλα ποτά.

Χρόνια πολλά και του χρόνου!

Σπύρος Καγκάδης

https://youtu.be/z5Cf8cEfIzg?feature=shared

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.