Κοινωνία

Με εξαιρετική επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο με τίτλο “ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ” στην Πάτρα

317views

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών,  η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο  “ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ” που διοργάνωσε ο  Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών σε συνεργασια  με το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn & Ελκώδη  Κολίτιδα Νόμου Αχαΐας το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ  και το Σύνδεσμο Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Ήταν ένα αφιέρωμα στη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της τραγουδίστριας της Νίκης, Σοφίας Βέμπο και του ποιητή συζύγου της, Μίμη Τραιφόρου. Κατά την εκδήλωση μίλησε η κ. Σοφία Χρυσοπούλου, Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή την επετειακή εκδήλωση. Το λόγο έπειτα πήραν  η κ. Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, η κ. Νίκη Παπαγιαννοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Νόμου Αχαΐας, η κ. Ελένη Γκέκα, Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ, η κ. Αδαμαντία Αθανασοπούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας,  τονίζοντας  ότι οι Έλληνες στο πόλεμο του 40, με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ιστορία, την Πατρίδα, την Ελευθερία. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ιδίως τα παιδιά! Έτσι μαθαίνουμε και τιμούμε την Ιστορία μας, διότι λαός που δεν τιμά την Ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Στη συνέχεια ο ανηψιός της Σοφίας Βέμπο, Βασίλης Τραιφόρος, ηθοποιός, συγγραφέας, απέδωσε κείμενα – αληθινά γεγονότα από το βιβλίο του, που είναι αφιερωμένο στη ζωή της τραγουδίστριας της Νίκης και  του ποιητή συζύγου της Μίμη Τραιφόρου..

Ακολούθησε ένα μονόπρακτο “Το παιδί και η Ειρήνη” της συγγραφέως Μάρθας Βασκαντήρα, που απέδωσε η ηθοποιός
Πηνελόπη Χαλκιά.
Την όλη μουσική επιμέλεια με τραγούδια επιτυχίες, της αξέχαστη Σοφίας Βέμπο, είχε η εξαίρετη Καθηγήτρια Μουσικής του Ωδείου Μότσαρτ Αμαλία Αντωνοπούλου  με την Παιδική  χορωδία της, η οποία προκάλεσε συγκίνηση στο κοινό και καταχειροκροτήθηκε. Συμμετείχαν : Μαρία Κακάβα, Δημήτρης Κακάβας, Δήμητρα Κεπενού, Άγγελος Κωνσταντινάκης, Μαριάννα Κωνσταντινάκη, Δέσποινα Κάτσανου, Καλλιόπη Ζαφειροπούλου, Θεοδώρα Καρπέτα, Βαγγέλης Στόγιος, Χριστίνα Κουντούρη, Ρουντόν Μισίρι, Γεωργιαλένα Σκεπετάρη, Αναστασία Γιαννοπούλου,  Αιμιλία – Μαρία Τσούλου, Μαρία Λιθαρά, Μαρκέλλα Μπαρούση, Χαράλαμπος Παπαχαρίσης. Στο τραγούδι ήταν η απαράμιλλη Μιρέλλα Κλαμπάνη.
Ακολούθησε τιμητική βράβευση από τους  Οργανωτές Συλλόγους, στον Βασίλη Τραιφόρο, για την πολύτιμη προσφορά του στα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
Την μουσικοτεχνικη επιμέλεια είχε ο Νίκος Κάτσενος.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Οι προσερχόμενοι στην εκδήλωση έφεραν είδη πρώτης ανάγκης (γάλα εβαπορέ, παιδικές τροφές, ντοματοπολτό, ρύζι, κ.α) ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης κι  αλληλεγγύης στην ΚΙΒΩΤΟ ΑΓΑΠΗΣ, τα οποία και παρέλαβαν μετά το πέρας της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του Ιδρύματος.
.*Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
*Φορέας συνδιοργάνωσης:
. Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου
Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας
*Την εκδήλωση υποστήριξαν:
. Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, Κατερίνα Πολυκρέτη
. Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα Νόμου Αχαΐας (ΕΛΕΑΝΑ), Μάχη Σαλαμαλίκη
. Κέντρο Πολιτισμού Ολυμπισμού
“ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ”, Γεωργία Γιάχου
. Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας
“ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ”, Θεόδωρος Μαλλιάς
. Inner Wheel Patra Europea, ‘Αννυ Ρούλια
. Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη
. Με όλους εσάς μπορούμε, Ασημάκης
Παπαδάτος Μέντης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.