Κοινωνία

Μακελειό στον Κούταβο-Πέντε νεκρές πάπιες μέσα στις λάσπες

286views

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΟ

Ημέρα Λαμπρής και στη βόλτα μας στο Κούταβο αντικρίσαμε μια σκηνή που θυμίζει ταινία τρόμου, όταν ο μακελάρης αφήνει δεκάδες πτώματα στο πέρασμά του. Συγκεκριμένα ενώ εμείς γιορτάζαμε την Ανάσταση κάποιοι εκτελούσαν αθώα πλάσματα. Αποτέλεσμα πέντε νεκρές πάπιες μέσα στις λάσπες, δύο ψυχορραγούσαν μέσα στη θάλασσα και τέσσερις βαριά τραυματισμένες οι οποίες μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια δυο Αγγλίδων εθελοντών και τη Μαρίνα στο καταφύγιο. Όλα τα ζώα είχαν βαθιές πληγές στη πλάτη και στο στομάχι. Οι κτηνίατροι θα επιβεβαιώσουν τη Τρίτη τι προκάλεσε το τραύμα. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο ή βαρελότο.

Οποιαδήποτε και εάν είναι όμως η αιτία τέτοια εγκλήματα έχουν και ηθικούς αυτουργούς. Εγκαταλελειμμένα τα ζώα, χωρίς φροντίδα, χωρίς τη στοιχειώδη προστασία. Με ένα Δήμο προκλητικά αδιάφορο σε ότι έχει να κάνει με τα ζώα , παρ όλες τις εκκλήσεις μας, και το συνεχή αγώνα μας για τη προστασία τους.

Παρακαλούμε ως πολίτες το τοπικό αστυνομικό τμήμα να ερευνήσει την υπόθεση αυτή γιατί βρέθηκαν και αριθμός ζώων σε προχωρημένη σήψη που σημαίνει ότι δεν είναι έργο μιας μέρας.

Ανησυχώ και ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας.

Οι εικόνες που ακολουθούν δείχνουν την εγκατάλειψη.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ιωάννης Κοσμάτος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.