ΠολιτικήΥγεία

Μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Σάμης. Τι αποφασίστηκε

142views

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Σάμης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων της περιοχής μας, με αντικείμενο την αντίθεση όλης της τοπικής κοινωνίας στην περαιτέρω συρρίκνωση του ιατρικού προσωπικού της μοναδικής δημόσιας δομής υγείας σε ολόκληρη την ανατολική Κεφαλλονιά.

Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτών Στήριξης Κέντρου Υγείας Σαμης και συλλογικότητες, μίλησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάμης κύριοι Παναγής Δρακουλόγκωνας και Στέλιος Σπαθής, καθώς και ο κύριος Γιάννης Διγαλέτος εκ μέρους της Επιτροπής.

Άπαντες στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν την πλήρη διαφωνία της τοπικής κοινωνίας με τις μετακινήσεις της παιδιάτρου και της γενικής ιατρού προς άλλες δομές της Κεφαλλονιάς. Και μάλιστα την ώρα που το Κέντρο Υγείας Σάμης είναι υποστελεχωμένο, με το προσωπικό του να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να το κρατήσουν όρθιο εξυπηρετώντας υπερωριακά χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Επιπλέον αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πρώτη εξ αυτών την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 08:00 στο λιμάνι της Σάμης.
Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε η αποστολή ενυπόγραφης διαμαρτυρίας των κατοίκων όλου του Δήμου μας προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στην επιστολή αυτή που θα διανεμηθεί άμεσα σε όλους, θα επισημαίνεται η αντίθεση στο κλείσιμο του παιδιατρικού τμήματος μετά από 27 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και στην περαιτέρω υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης εν γένει, που συνεπάγεται την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών από μόλις δύο ιατρούς. Στην επιστολή θα ζητείται:

  • Η ανάκληση της παράλογης μετακίνησης της μοναδικής παιδιάτρου ΕΣΥ της περιοχής μας
  • Η ανάκληση της μετακίνησης της ιατρού Γενικής Ιατρικής
  • Η άμεση προκήρυξη θέσης για πρόσληψη ενός τουλάχιστον γιατρού στο Κέντρο Υγείας
  • Η προκήρυξη θέσεων οδοντιάτρου, φυσικοθεραπευτή και παρασκευαστή μικροβιολογικού για την στελέχωση  και επαναλειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων
  • Η προμήθεια και στελέχωση ασθενοφόρου που θα καλύπτει σε 24ωρη βάση τις ανάγκες της περιοχής.

Τέλος θα τονίζεται ότι, τυχόν βλάβη στην υγεία ή απώλεια ζωής οποιουδήποτε παιδιού  ή ενήλικα κατοίκου στην επικράτεια που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Σάμης, θα θεωρηθεί κρατικό έγκλημα.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.