Πολιτική

Μίνι συνέντευξη με την δικηγόρο Πέρυ Ξυδιά : Για τους νέους επαγγελματίες και τους πολιτικοποιημένους η παράταξη Ανουσάκη είναι ουσιαστικά μονόδρομος

615views

Είναι γεγονός πως οι δυναμικές και μορφωμένες γυναίκες σπανίζουν στην τοπική πολιτική σκηνή οπότε η παρουσία προσώπων σαν την δικηγόρο Πέρυ Ξυδιά στην αυτοδιοικητική μάχη που έρχεται στις δημοτικές εκλογές του 2023 (στέλεχος της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου ” Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη) αποτελεί μία ελπίδα ότι κάτι αλλάζει κι ενδεχομένως να δούμε ένα νέο δημοτικό συμβούλιο περισσότερο ποιοτικό .

Στο πλαίσιο αυτό σας παρουσιάζουμε μία μίνι συνέντευξη με την κυρία Ξυδιά :

. : Πως βλέπετε το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου υπάρχουν επί 27 ατόμων μόνο δύο γυναίκες ;

-Θεωρώ ότι η ερώτηση σας παρότι γίνεται καλόπιστα θέτει εκ προοιμίου την γυναίκα στην θέση του θύματος. Ως άνθρωπος που έχει άποψη και επαγγελματική δράση θέλω να με ρωτάτε μόνο για τα προβλήματα του τόπου μας και πως μπορούμε να τα λύσουμε.Αυτός άλλωστε είναι κι ο σκοπός της πολιτικής μου δραστηριοποίησης

ΕΡ: Επομένως ποιό θεωρείτε το σπουδαιότερο ζήτημα αυτή την περίοδο για την τοπική κοινωνία;

-Πάντοτε είχα την άποψη πως το βασικότερο ζήτημα είναι η οικονομική ζωή του τόπου και η συλλογική ευημερία. Αυτό προϋποθέτει μία κοινωνία ενεργών πολιτών κι ένα Δήμο πρωτοπόρο που θα εμπνέει πολιτιστικά και θα δημιουργεί παράλληλα έργα υποδομής που θα στηρίζουν και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Συγνώμη αλλά κάτι τέτοιο δεν το βλέπω από την παρούσα δημοτική αρχή του κυρίου Μιχαλάτου την οποία νιώθω ως δημότης άνευρη .χωρίς σχέδιο πνοής καθώς η θητεία της λήγει και τίποτα αξιόλογο δεν έχουμε δει επί του πρακτέου κι όχι ως εξαγγελίες.

ΕΡ: Δηλαδή θεωρείτε πως ο κύριος Μιχαλάτος είναι ένας Δήμαρχος με ημερομηνία λήξης;

-Εκτιμώ ότι εφόσον υπάρχουν παρατάξεις όπως δική μας (Δήμος Αργοστολίου : Παρόν και Μέλλον”) όπου εκφράζουν τον μέσο πολιτικοποιημένο δημότη που επιθυμεί μία δημοτική αρχή ανθρώπων που να συνδυάζουν πείρα και νεώτερα στέλεχη είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει εκλογικά η παράταξη του κυρίου Μιχαλάτου.

ΕΡ: Ποιό είναι το δικό σας μήνυμα προς τον μέσο ψηφοφόρο ;
-Ότι μπορούμε και πρέπει να απαιτούμε μία καλύτερη τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα κι ένα Δήμο πιο ανταγωνιστικό π.χ. στον τομέα του τουρισμού που βλέπουμε τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά να μας προσπερνάνε κι απ΄ αυτή την άποψη η παράταξη Ανουσάκη είναι ουσιαστικά μονόδρομος για τους ανθρώπους που είναι ανήσυχοι κι επιθυμούν την πρόοδο του τόπου.
Ευχαριστούμε πολύ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.