ΟικονομίαΤουρισμός

Μέχρι 30 εκατ. τουρίστες φέτος πρόβλεψε ο Πρωθυπουργός στον Alpha TV! 

305views
Μέχρι 30 εκατ. τουρίστες φέτος πρόβλεψε ο Πρωθυπουργός στον Alpha TV!
Από 25 έως 30 εκατομμύρια τουρίστες πρόβλεψε, για το δύσκολο γεωπολιτικά έτος που διανύουμε, πως θα έρθουν το 2022 στην Ελλάδα μας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Alpha TV!
Αυτή είναι μια πολύ θετική είδηση για τον τουρισμό στη χώρα μας αν αναλογιστούμε πως το έτος πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορονοϊού το 2019 συνολικά μας επισκέφθηκαν 31 εκατομμύρια τουρίστες! Όποτε είναι πολύ πιθανό να καλυφθούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των χαμένων λόγω της πανδημίας τουριστικών εσόδων του πανέμορφου σ’ όλες τις εποχές τόπου μας!
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ποικιλία οικονομικών θεμάτων όπως τα γεωπολιτικά, την ακρίβεια, τα οικονομικά των νοικοκυριών και την ανάπτυξη για την οποία είναι αισιόδοξος! Όμως θέλω να επικεντρωθώ αναλυτικά στο θέμα του τουρισμού που αποτελεί τη “βαριά βιομηχανία” των εισοδημάτων, έμμεσα ή άμεσα, των κατοίκων της Κεφαλονιάς μας:
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως βλέπει πολύ θετική την πορεία του τουρισμού φέτος (παρά τις αναφερθέντες μικρές ακυρώσεις) και πως δεν πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός τουρισμός θα επηρεαστεί από τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία.
Όσο για τον χαμό της Ρωσικής τουριστικής αγοράς δήλωσε πως αφορά συνολικά μόλις 500.000 Ρώσους σε σύνολο 25 με 30 εκατομμυρίων τουριστών που αναμένει περίπου.
Είπε ακόμα ότι φέτος έχουμε τουριστικές κρατήσεις πολύ νωρίτερα συγκριτικά με άλλες εποχές και ειδικά σε σχέση με πέρυσι όταν ουσιαστικά λόγω των μέτρων κατά του Κορονοϊού ο τουρισμός μας ξεκίνησε από τον Ιούλιο.
Ο τουρισμός ακόμα θα ενισχυθεί από το ουσιαστικό τέλος της Πανδημίας, όπου όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί και στα ταξίδια, γεγονός που θα διευκολύνει την ελευθερία κίνησης των τουριστών.
Τελειώνοντας, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά σ’ αυτή την πολύ σημαντική συνέντευξη του την αισιοδοξία του καθησυχάζοντας τους Έλληνες τηλεθεατές και για τη θετική πορεία του τουρισμού μας το 2022!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.