Πολιτική

Κατεδάφιση των ΑΕΙ

112views

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ

Ταφόπλακα μπαίνει οριστικά , αμετάκλητα κι επίσημα για 37 σχολές , πρώην ΤΕΙ , που ο Γαβρόγλου έκανε ΑΕΙ κι η κυβέρνηση ΝΔ 

είχε θέσει σε αναστολή για να εξεταστεί η ύπαρξή τους με ακαδημαικά κριτήρια.

Αυτή την τύχη ακολουθούν  οι σχολές Μουσικής και οπτικοακουστικών τεχνών Ληξουρίου κι η σχολή Οικονομικών Επιστημών Λευκάδας.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα και κανένας δεν μίλησε. Περιφέρειες , Δήμοι , τοπικές κοινωνίες σιωπούν για το κλείσιμο σχολών.

Μη νομίζετε ότι θα σταματήσουν εδώ. Θα ακούσουμε αργά ή γρήγορα  και για άλλα πανεπιστημιακά τμήματα που θα κλείσουν. Θα αντικατασταθούν από τμήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων , που οι γόνοι κι οι έχοντες θα πληρώνουν και θα αποκτούν το πτυχίο που επιθυμούν.

Τα παιδιά μας θα παρακολουθούν τα όνειρά τους να απομακρύνονται.

Η ΑΡΣΙ είναι αντίθετη στο κλείσιμο εκπαιδευτικών τμημάτων οποιασδήποτε βαθμίδας , αντίθετη προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ζητά ενίσχυση των  τμημάτων των κρατικών ΑΕΙ.

Θέλουμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.