Πολιτική

Καταργείται η αυτόνομη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού του ΑΙΝΟΥ

228views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ        

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ              

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς με την ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/4245/205 απόφασή  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β,/25.02.2022, καταργεί την αυτόνομη Λειτουργία του Εθνικού Δρυμού του ΑΙΝΟΥ και τον εντάσσει στον νεοσυσταθέντα Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) που έχει έδρα του  Ζάκυνθο.

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και είναι προκλητική όχι μόνο γιατί καταργείται από την Κεφαλονιά ένας φορέας που μέχρι σήμερα έχει επιδείξει ζηλευτή δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα, με πρόσφατο παράδειγμα την αναγνώριση του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Γεωπάρκων της UNESKO, αλλά προσβάλλει και αδιαφορεί για την Ομόθυμη διαφωνία και διαμαρτυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχετική η 122/4-5-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου).

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Αργοστολίου είχε εκφραστεί  επανειλημμένως στις αρμόδιες Υπηρεσίες και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί και θα υπάρξει σχετική πληροφόρηση.

Αντ’ αυτού ήρθε η απόφαση ένταξης του Φορέα στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Δηλώνουμε απερίφραστα την υποστήριξή μας στην απερχόμενη διοίκηση, την ευχαριστούμε και τη συγχαίρουμε για το έργο της και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες των εργαζομένων ώστε να μην θιγούν οι θέσεις εργασίας αλλά και η πολύτιμη εργασία και συνεισφορά τους.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου                                             

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.