Πολιτισμός

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2022-Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!

149views

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2022

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

          Στις 30 Ιουνίου 2022 ξεκινά στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, όπως και σε όλες σχεδόν τις  Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) της χώρας μας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Το Πρόγραμμα θα λήξει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι: «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!». Με κεντρικό βιβλίο αφόρμησης «Τα Ψηλά Βουνά», ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και ζωντανό, θα μετατραπεί η Βιβλιοθήκη μας σε κυψέλη ανάγνωσης και δημιουργικότητας των μικρών μας φίλων.

► Οι δραστηριότητες συνδέονται με ένα κεφάλαιο-απόσπασμα από «Τα Ψηλά Βουνά» αλλά και με άλλα σύγχρονα βιβλία σχετικά με το θέμα.

► Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στον εσωτερικό και τον προαύλειο χώρο του Μουσείου, βασισμένα σε τέσσερις άξονες, τη Φύση, το Νερό, τον Ουρανό και το Διάστημα.

► Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ. ά.

Μέσα στο καλοκαίρι το Μουσείο Ληξουρίου και το προαύλιό του θα μεταμορφωθούν σε χώρους ανάγνωσης και δημιουργικότητας: οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση έμπειρων εθελοντών-εμψυχωτών θα διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, θα εμπνευστούν, θα εξερευνήσουν, θα παίξουν, θα απολαύσουν τον τόπο τους και μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες θα ανακαλύψουν ποικίλες διαδρομές. Μέσα από όλο το Πρόγραμμα θα μάθουν να ανακαλύπτουν και να αφομοιώνουν τη νέα γνώση, θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης και θα βιώσουν την αξία της συνεργασίας με τους συνομηλίκους τους  αλλά και με τους  μεγαλύτερους, τους εθελοντές-εμψυχωτές τους.

 

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, από τις 7 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου

η ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ της Καλοκαιρινής Εκστρατείας

και θα περιλαμβάνει Καλωσόρισμα, Δραστηριότητες και Κέρασμα.

 

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το συνολικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων

 

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ θερμές απευθύνουμε

 

► προς τους εθελοντές-εμψυχωτές/τις εθελόντριες-εμψυχώτριες, χάρη στην πρόθυμη συμμετοχή των οποίων θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2022,

► προς τους κ.κ. Σπύρο και Στέλλα Μαγουλά, χάρη στην ευγενική προσφορά των οποίων εμπλουτίσαμε τη Βιβλιοθήκη μας με αρκετά σύγχρονα βιβλία, απαραίτητα για την πραγματοποίηση αυτού του Προγράμματος.

    

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.