Κοινωνία

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2023-Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

105views

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2023.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΙΟΥΛ. – ΣΕΠΤ.)

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

 

          Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του Προγράμματος των δραστηριοτήτων για τη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που είναι αφιερωμένη στις δύο εμβληματικές συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων Άλκη Ζέη (1923-2020) και Ζωρζ Σαρή 1923-2012) με το χαρακτηριστικό τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ».

          Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 21 δραστηριότητες, τις οποίες θα υλοποιήσουν 21 εμψυχώτριες/εθελόντριες.

Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα και καλούμε τα παιδιά να πλαισιώσουν με ευχάριστη διάθεση τις δραστηριότητες.

Η Γιορτή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Ιουνίου, 7.30 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου – τόσο εξωτερικά, στον αύλειο χώρο, όσο και εσωτερικά, στην κεντρική αίθουσα.

Αφού τα παιδιά ακούσουν από δύο εμψυχώτριες τις βασικές πληροφορίες για τις δύο συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή, θα περάσουν στην αίθουσα για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην αναζήτηση δηλαδή μέσα στη βιβλιοθήκη των βιβλίων των δύο συγγραφέων, τα οποία θα τα συγκεντρώσουν σε δύο διαφορετικά σημεία που έχουν οριστεί από τις εμψυχώτριες. Και θα υπάρξει συνέχεια…

Και η Γιορτή θα «κλείσει» με ένα όμορφο κέρασμα.

         

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.