Πολιτισμός

Ιστορία του Πολιτισμού-Η εικαστική έκθεση του “Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας”

49views

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ”

Της Μαριλένας Φωκά (ΜΑ), κριτικού τέχνης και λογοτεχνίας

 

Σε ένα ζωντανό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2024 στο θέατρο του Αρσακείου Σχολείου Ψυχικού η βράβευση των 24 νικητών του πρωτοποριακού θεσμού του διαγωνισμού ορθογραφίας που διοργάνωσε το Αρσάκειο . Ο διαρσακειακός αυτός Διαγωνισμός αποτέλεσε πρόταση του Προέδρου των Αρσακείων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη πηγάζοντας από την έγνοια του για τα γλωσσικά μας θέματα, η οποία έχει αποτυπωθεί στο σύνολο του επιστημονικού του έργου και στην τακτική αρθρογραφία του.

Γ. Μπαμπινιώτης

Μέσω αυτού του Διαγωνισμού ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι θα προστεθεί μία ακόμη ψηφίδα στο αξιόλογο έργο που επιτελείται στα Αρσάκεια Σχολεία για την καλλιέργεια και κατάκτηση της μητρικής μας γλώσσας.

 

Για την υλοποίηση και την επιτυχή διοργάνωση του ΑΔΟ ο  Πρόεδρος των Αρσακείων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης απεύθυνε ευχαριστίες σε έναν μεγάλο αριθμό προσώπων που συνέβαλαν ο καθένας εφ’ ω ετάχθη. Όπως ανέφερε, “Οι θερμότερες όμως ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια όλων μας οφείλονται στους 1.300 μαθητές που διαγωνίστηκαν, στους 90 προκριθέντες στην τελική φάση και φυσικά στους 24 νικητές των τελικών, αλλά και στους γονείς τους που τους στήριξαν.” 

Βίκυ Χατζηλάκου

Στην υλοποίηση του διαγωνισμού και την διοργάνωση της γιορτής συμμετείχαν οι Διευθυντές και Διευθύντριες των 24 Αρσακείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που επέβλεψαν και συντόνισαν την υλοποίηση του ανά Σχολείο και συμμετείχαν με σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήματα στη διαμόρφωση της τελικής διαδικασίας αλλά και 100 εκπαιδευτικών, τεχνικών, επιτηρητών, εκφωνητών καταχωρητών βαθμολογίας, μέλη επιτροπών, βιβλιοθηκονόμων, αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Στην εκδήλωση ξεχώρισε η εικαστική κάλυψη που αφορούσε έκθεση έργων η οποία προβλήθηκε σε video wall και επιμελήθηκε η διακεκριμένη εικαστικός των Αρσακείων Ψυχικού Βίκυ Χατζηλάκου με τις μαθήτριες Γιαννοπούλου Αγγελική Α1, Μπαμπινιώτη Ροδάνθη Α3, Μακρής Έλενα Ίρις Β2, Μαργαρίτη Ειρήνη Β2, Τρανταλίδου Θάλεια Βαρβάρα Β4, Νίκα-Οικονόμου Ρηγίνα Γ1, Κυριάκου Σταματίνα Γ2, Μήνα Κωνσταντίνα Γ2, Πολύδωρα Νεκταρία Γ2, Σίμου Ηλιάνα Γ4 του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που με κέφι και χιούμορ δημιούργησαν αφίσες με αφορμή τον Διαγωνισμό.

Τα έργα των κοριτσιών φιλοτεχνήθηκαν σε χαρτί ακουαρέλας με κύριο μέσο τα ακρυλικά. Με αναφορές στον κόμικ, ρεαλιστική γραφή γεμάτη κίνηση, έντονη θερμή χρωματολογία και μεταμοντέρνες εκφάνσεις αποδόθηκε ο χαρακτήρας της ευγενούς άμιλλας και του ανανεωτικού πνεύματος που χαρακτήρισε τον διαγωνισμό.

 

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και προβλήθηκε στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA.

(Πηγές: Τηλεοπτική κάλυψη του Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας – Αρσάκειος Διαγωνισμός Ορθογραφίας (arsakeio.gr) )

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.