Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Μεγάλο το πρόβλημα της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά μας

115views

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης επανέρχεται στο μεγάλο πρόβλημα της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά μας.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η ουσιαστική κατάργηση των μονάδων του ΙΚΑ χωρίς να έχει προβλεφθεί η επόμενη ημέρα όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα οι εναπομείναντες ιατροί να μετακινούνται με «εντέλλεσθε» για να καλύψουν προφανώς υπηρεσιακές ανάγκες.

Η δεξαμενή των ιατρών που απασχολούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνεχώς αδειάζει, χωρίς ν’ ανανεώνεται έστω στο ελάχιστο.

Η μοναδική βιώσιμη λύση που η πολιτεία επιβάλλεται να δώσει είναι:

1. Ο επανασχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

2. Η δημιουργία επιστημονικών και οικονομικών κινήτρων για τους ιατρούς που  θα δουλέψουν στην περιφέρεια, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη  δευτεροβάθμια περίθαλψη. Γιατί μόνο έτσι θα καμφθεί η απόλυτη άρνηση των  συναδέλφων να έρθουν να δουλέψουν στην επαρχία.

3. Κατόπιν τούτου η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών  σ’ όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία των νησιών μας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ

Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.