Κοινωνία

Θρησκευτική περιήγηση και γνωριμία με την βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα της Ιθάκης

139views

Θρησκευτική περιήγηση και γνωριμία με την βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα της Ιθάκης

Σας ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας & η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α συνδιοργανώνουν Θρησκευτική & Περιβαλλοντική Περιήγηση στην Ιθάκη την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, με θέμα:

«Θρησκευτική Περιήγηση και γνωριμία με την βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα της Ιθάκης»

Σκοπός της εκδρομής είναι οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν τα σημαντικότερα προσκυνήματα και γνωρίσουν την φύση, τους γεώτοπους, την ιστορία και το πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής και να ενημερωθούν για την λειτουργία Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Συνοδοί: Ο π. Άνθιμος Καλαρύτης και η Επιστημονική Ομάδα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Πρόγραμμα Εκδρομής:

  • Αναχώρηση με λεωφορείο από το Αργοστόλι. (Τόπος συνάντησης: Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης – Ώρα συνάντησης: 7:00 π.μ.-Μετάβαση στην Ιθάκη με το δρομολόγιο 8:15 π.μ.)

  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Καθαρών.

  • Ανωγή: Επίσκεψη στην Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ανωγής-Έκθεση Γεωπάρκου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στον Γεώτοπο: Μονόλιθοι (Μενίρ) Ανωγής-«Αράκλης».

  • Μετάβαση στο Σταυρό Ιθάκης και επίσκεψη στην Εκκλησία

  • Επιστροφή στο Βαθύ και προαιρετική επίσκεψη στο Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης (εφόσον είναι ανοιχτά).

  • Ελαφρύ γεύμα.

  • Επιστροφή στον Πισαετό και αναχώρηση για Κεφαλονιά (Δρομολόγιο: 16:45 μ.μ.)

Τα εισιτήρια (λεωφορείου-πλοίου) και το ελαφρύ γεύμα είναι προσφορά της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Τετάρτη 25-10-2023 και ώρα 15:00 στο τηλέφωνο της Μονάδας Διαχείρισης 2671029258 (Δευτ-Παρ. 10.00-14.00).

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η δράση θα αναβληθεί και θα γίνει σε μελλοντική ημερομηνία.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.