Τουρισμός

Η Vogue ξεχώρισε τις «πιο όμορφες ελληνικές παραλίες για βουτιές»- κι ένα νησί έχει τρεις

2.1kviews

Η γαλλική Vogue αποθεώνει τις ελληνικές παραλίες και ξεχωρίζει τις καλύτερες για το 2023 σε ένα εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Les plus belles plages en Grèce où se baigner cet été» [οι πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα για να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι].

«Η Ελλάδα που είναι γεμάτη κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται ξανά και ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ποιοτικούς διεθνείς προορισμούς», γράφει η Marie Lèger.

Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μοναδική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το εξωτικό Ελαφονήσι και τα Σεϊτάν Λιμάνια, καθώς επίσης και τρεις παραλίες στην Κρήτη.

«Η Ελλάδα είναι ο Νο.1 προορισμός του καλοκαιριού και συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες και φέτος», προσθέτει το δημοσίευμα, που στη συνέχεια παραθέτει «τις πιο όμορφες παραλίες για βουτιές, από τη Μύκονο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Γνωστή και ως Κόλπος Ναυαγίου, αυτή η παραδεισένια παραλία βρίσκεται στους πρόποδες των βράχων στο νησί της Ζακύνθου στην Ελλάδα. Προσβάσιμη μόνο με σκάφος από το λιμάνι της Ζακύνθου, εδώ βρίσκεται το ναυάγιο ενός πλοίου που ονομάζεται «Παναγιώτης».

Φωτ.: Nick Brundle Photography/ Vogue

Φωτ.: Nick Brundle Photography/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Σαρακήνικο στη Μήλο

Στο νησί της Μήλου, αυτή η παραλία από λευκό ηφαιστειακό βράχο έχει διαμορφωθεί από κύματα, που μεταφέρονται από τον βοριά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά καμπυλωτό τοπίο, το οποίο συχνά συγκρίνεται με το φεγγάρι.

Φωτ.: SHansche/ Vogue

Φωτ.: SHansche/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

Απέναντι στα κύματα του Ιονίου, αυτή η παραδεισένια παραλία βρίσκεται στο ελληνικό νησί της Λευκάδας. Στους πρόποδες ενός βράχου, οι παραθεριστές συρρέουν εδώ για την ψιλή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Φωτ.: Milton Cogheil / EyeEm/ Vogue

Φωτ.: Milton Cogheil / EyeEm/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Μύρτος στην Κεφαλονιά

Στην περιοχή της Πυλάρου,  βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, η παραλία του Μύρτου σαγηνεύει με τα χιλιόμετρα λευκής άμμου και τα γαλαζοπράσινα κύματα, συνορεύοντας με το Ιόνιο Πέλαγος.

Φωτ.: Igor Tichonow / EyeEm/ Vogue

Φωτ.: Igor Tichonow / EyeEm/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη

Μια εμβληματική παραλία στη Σαντορίνη, αυτό το ονειρικό σημείο συνδυάζει ηφαιστειακά βράχια στο χρώμα της φωτιάς με μια κρυστάλλινη θάλασσα και είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία των δυτών της περιοχής. Τη  θαυμάζετε εξ αποστάσεως, λόγω των κατολισθήσεων βράχων.

Φωτ.: Simion Sebastian Tataru / EyeEm/ Vogue

Φωτ.: Simion Sebastian Tataru / EyeEm/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Λαλάρια στη Σκιάθο

Η παραλία Λαλάρια βρίσκεται στο νησί της Σκιάθου και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Είναι διάσπαρτη με γυαλιστερά βότσαλα και βυθίζεται στους παρθένους βράχους.

Φωτ.: mbbirdy/ Vogue

Φωτ.: mbbirdy/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο 

Λευκή άμμος και θάλασσα σαν λίμνη, η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στις ακτές της Μεσσηνίας στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Φωτ.: Giacomo Augugliaro/ Vogue

Φωτ.: Giacomo Augugliaro/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Μπάλος στην Κρήτη 

Η παραλία του Μπάλου είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης. Με τη βαθιά γαλάζια θάλασσα από τη μία πλευρά και μια λιμνοθάλασσα με διάφανα νερά από την άλλη, το τοπίο κόβει την ανάσα.

Φωτ.: lucianbolca/ Vogue

Φωτ.: lucianbolca/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Περιβόλι στη Σκόπελο

Η παραλία Περιβόλι βρίσκεται στο νησί της Σκοπέλου, σε μικρή απόσταση από το χωριό Γλώσσα. Ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την ησυχία και το μικρό beach club όπου μπορούν να γευματίσουν.

Φωτ.: andyparker72/ Vogue

Φωτ.: andyparker72/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Ελαφονήσι στην Κρήτη  

Ανήκοντας στα πιο όμορφα σημεία της Κρήτης, η παραλία Ελαφονήσι έχει την ιδιαιτερότητα της ροζ άμμου. Περιτριγυρισμένη από βράχια, είναι ένα από τα must-see του ελληνικού νησιού.

Φωτ.: JNemchinova/ Vogue

Φωτ.: JNemchinova/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Αλυκό στη Νάξο 

Στη μέση ενός φυσικού καταφυγίου, στα νότια του νησιού της Νάξου, η παραλία Αλυκό είναι από τις παρθένες, επιτρέποντας να κάνετε ηλιοθεραπεία με ηρεμία. Δεν υπάρχουν εστιατόρια, αλλά ένα ήρεμο τοπίο με άφθονη βλάστηση, βράχια και γαλαζοπράσινα νερά.

Φωτ.: borchee/ Vogue

Φωτ.: borchee/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Γιδάκι στην Ιθάκη 

Για να ονειρευτείτε τον Οδυσσέα και τις γοργόνες του, κατευθυνθείτε προς την παραλία Γιδάκι. Βρίσκεται στην Ιθάκη, όπου τα νερά του Ιονίου Πελάγους είναι ιδιαίτερα καθαρά.

Φωτ.: _stella/ Vogue

Φωτ.: _stella/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Βουτούμι στους Αντίπαξους

Βρίσκεται στο μικρό νησί των Αντιπαξών και αυτός ο άγριος όρμος είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ελλάδας.

Φωτ.: David C Tomlinson/ Vogue

Φωτ.: David C Tomlinson/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO

Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη 

Η τελευταία απόδειξη ότι η Κρήτη είναι γεμάτη από όμορφες παραλίες είναι τα Σεϊτάν Λιμάνια. Στο τέλος ενός μικρού δρόμου, τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι βέβαιο ότι θα γοητεύσουν τους ταξιδιώτες.

Φωτ.: Aleh Varanishcha/ Vogue

Φωτ.: Aleh Varanishcha/ Vogue© Παρέχεται από: LiFO
ΠΗΓΗ https://www.lifo.gr/
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.