Πολιτισμός

Η παρουσίαση του Βιβλίου του Γρηγόρη Καγγελάρη «ΛΥΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» την Τετάρτη 17 Αυγούστου στη Σάμη

343views

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 21.00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σάμης θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Καγγελάρη «Λύκος για πάντα» (εκδόσεις «Εύμαρος», Μάρτιος 2022).

Σ’ αυτή τη συλλογή, που λειτουργεί ως θρυμματισμένο μυθιστόρημα, παρακολουθούμε τον πολυμορφικό πρωταγωνιστή, Πέρο ή Πέτρο ή αλλιώς Περσέα στις κορυφώσεις μα και στις καταβυθίσεις του. Αυτές συνιστούν ψηφίδες μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από δεκαετίες θεμελιώδεις, όσο και εκθεμελιωτικές, ενώ το νήμα της αφήγησης εκτείνεται από τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και την τρέχουσα πανδημία. Τα δεκαοχτώ διηγήματα ανασκαλεύουν μνήμες δικτατορίας, εφηβικών και μη ερώτων αλλά και απατηλής ευμάρειας, καταγράφοντας στο τέλος την πανδημία ως ποινή για την ύβρη της απάθειας. Συγκεκριμένα το διήγημα «Η μάνα του αντάρτη» γράφτηκε σε κεφαλλονίτικη ντοπιολαλιά για να τιμήσει ο συγγραφέας τα πατρογονικά του.

  • Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Συμπάρδης, συγγραφέας και Τάκης Χαλδαίος, κοινωνικός επιστήμονας, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

  • Αποσπάσματα από το κείμενο θα διαβάσει η ηθοποιός Τζούλια Δόριζα.
  • Θα συντονίσει η Αθηνά Σιδερή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Σάμης.

Τομέας Πολιτισμού Δήμου Σάμης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.