ΑθλητισμόςΟικονομία

Η Μπαρτελόνα το τόλμησε, τέλος η Nike, θα φτιάχνει η ομάδα μόνη της τις φανέλες

137views

Ιστορία από Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Δεν έχει προηγούμενο η ανατρεπτική απόφαση των Μπλαουγκράνα εν μέσω οικονομικών προβλημάτων. Η Μπαρτσελόνα παίρνει την τύχη στα χέρια της και ετοιμάζεται να σπάσει το συμβόλαιο με την Nike ώστε από εδώ και στο εξής να αναλάβει η ίδια την παροχή ένδυσης της ομάδας.

Ο λόγος που προκάλεσε αυτή την απότομη “στροφή” των Καταλανών είναι οι διαφορές στα χρήματα που έδινε ο Αμερικανικός κολοσσός. τα 85 εκατομμύρια κρίθηκαν πολύ λίγα, ειδικά για το brand name της Μπαρτσελόνα, η οποία πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Από την στιγμή που τα χρήματα που διεκδίκησε η διοίκηση των Μπλαουγκράνα δεν ήρθαν, αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση.

Αξίζει να αναφερθεί, πως υπήρξε μία σχετικά καλύτερη προσφορά της Puma με 100 εκατομμύρια η οποία όμως δεν φαίνεται να “συγκίνησε” τους Καταλανούς.

Αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή ή νέα βελτιωμένη πρόταση στο άμεσο μέλλον, τότε η Μπαρτσελόνα θα δρομολογήσει τις διαδικασίες ούτως ώστε να παράγει αυτόνομα την δική της ένδυση κατέχοντας με αυτό τον τρόπο το 100% των δικαιωμάτων. Αυτή η λύση θα λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες ομάδες, επομένως, αν πετύχει το εν λόγω εγχείρημα και άλλες ομάδες μπορει να ακολουθήσουν διαφοροποιώντας τα δεδομένα.

ΠΗΓΗ contra.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.