ΑθλητισμόςΠολιτική

Η καθολική εφαρμογή της ταυτοποίησης, μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου και η σύμβαση για το VAR στο επίκεντρο της συνάντησης Βρούτση – Παπαστεργίου – Λυσάνδρου 

56views

Η καθολική εφαρμογή της ταυτοποίησης, μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου και η σύμβαση για το VAR στο επίκεντρο της συνάντησης Βρούτση – Παπαστεργίου – Λυσάνδρου 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της SuperLeague, Μηνά Λυσάνδρου.
Η συζήτηση αφορούσε σε δύο θέματα: την καθολική εφαρμογή, για την είσοδο στα γήπεδα από τις 17 Αυγούστου, του ψηφιακού εισιτηρίου στο Gov.gr Wallet, καθώς και την υπάρχουσα σύμβαση για το VAR, η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες των ΠΑΕ, ώστε με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι να ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και να εισέρχονται ψηφιακά στο γήπεδο, στους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι με απλό και φιλικό τρόπο οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store.


Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στο https://tickets.gov.gr/

Σε ότι αφορά στην ανανέωση της σύμβασης για το VAR, ο κ. Λυ

σάνδρου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών για τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, στο επείγον της διαδικασίας επέκτασής της  και ζήτησε να εξακολουθήσει η Πολιτεία να το χρηματοδοτεί, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως συμβαίνει από το 2019.

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισαν τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει, αυτά τα χρόνια εφαρμογής του, το VARστην αξιοπιστία του πρωταθλήματός μας και συνηγόρησαν στην αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το αίτημα, αλλά επισήμαναν στον πρόεδρο της SuperLeague ότι δεν μπορεί να είναι υποχρέωση της Πολιτείας η εσαεί χρηματοδότηση του VARμε επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.