Κοινωνία

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη για την απώλεια του Σπύρου Τρωιάνου

106views

ΓΙΑ ΤΗΝΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΩΙΑΝΟΥ

 

Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας ακαδημαϊκού δασκάλου Σπύρου Τρωιάνου, ομότιμου καθηγητή της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς του Δικαίου και γενικότερα τους Έλληνες νομομαθείς.

Επιστήμονας κύρους, με πλούσιο συγγραφικό και πρωτοπόρο ερευνητικό έργο, παρά τις ποικίλες διδακτικές και επιστημονικές του υποχρεώσεις, δεν ξεχνούσε το γενέθλιο νησί του. Γι’ αυτό και δεν παρέλειπε να συμμετέχει στα Πανιόνια Συνέδρια ή να καταθέτει τις μελέτες του για δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά της Κεφαλονιάς και του ιόνιου χώρου.

Εξάλλου, ο ίδιος πάντοτε ενδιαφερόταν για τα πνευματικά και επιστημονικά τεκταινόμενα στο νησί μας και ευρύτερα στα Επτάνησα. Είχε διατελέσει  πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιόνιου Πανεπιστημίου κατά την περίοδο 1993-1998 με εξαίρετη προσφορά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.