Οικονομία

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, πρέπει να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους

152views

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, πρέπει να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους»

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα αποτελεί θετική εξέλιξη και θα συμβάλλει αδιαμφισβήτητα  στη τόνωση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλόμισθων, συνεπώς και στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Σε μια εποχή όμως, όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τα βάρη της πανδημίας ακόμη έντονα, αλλά και εκείνα της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να επωμιστούν νέες αυξήσεις στο μη μισθολογικό κόστος.

Αποτελεί θέση του Επιμελητηρίου μας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνδυάζεται με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο στη χώρα μας παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Να μειωθούν δηλαδή οι εισφορές. Μειώνοντας τις εισφορές, μπορεί να μειωθεί το μισθολογικό κόστος από την πλευρά του εργοδότη, χωρίς να μειωθούν οι καθαρές αποδοχές του εργαζόμενου.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να προσφέρουν θέσεις απασχόλησης και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία. Αναμένουμε τις σχετικές δικές σας ενέργειες σας που θα συμβάλλουν στην ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη που τόσο ανάγκη έχει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.