Πολιτική

Η ακρίβεια θεριεύει η Κυβέρνηση κωφεύει…

166views

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΦΕΥΕΙ…

Αυξήσεις τιμών σε ποσοστό 28 – 50% στα προϊόντα σούπερ – μάρκετ αλλά και σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης μέσα σε μόνο 12 μήνες.

Με διάφορα τρικ, η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την ένεση στον ασθενή καταναλωτή, δήθεν να του απαλύνει τον πόνο τοποθετώντας σημάνσεις στα προϊόντα τύπου “μείωση τιμής”,  σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση. Οι καταναλωτές αναζητούν τις χαμηλότερες τιμές με έναν στους τέσσερις να προτιμά να αγοράζει προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού.

Ταυτόχρονα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  υπονομεύονται, καθώς η αναζήτηση προσφορών φαίνεται πως οδηγεί τους καταναλωτές στα πολύ μεγάλα καταστήματα – σούπερ μάρκετ, τα οποία προσφέρουν περισσότερους κωδικούς, καλύτερη τιμή των προϊόντων στα ράφια καθώς και μπορούν να προβούν σε περισσότερες προωθητικές ενέργειες.

Πολλά είδη στη κατηγορία των βασικών θεωρούνται προϊόντα πολυτελείας. Πλέον ακουμπάς το χέρι σου στο ράφι βλέπεις την τιμή και αφήνεις το προϊόν πίσω, το οποίο κάποτε το αγόραζες συνειδητά και σε μεγάλη ποσότητα. Οι συνήθειες αλλάζουν και έτσι ο κόσμος υποχρεωτικά και  αναγκαστικά κυνηγάει τις εκπτώσεις αλλά και τις ημέρες που το προϊόν που αναζητά  είναι σε προσφορά.

Συγκρατημένοι πια οι καταναλωτές σε κάθε τους αγορά, λένε πως πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ μόνο για τα απαραίτητα, αλλά και εκεί έχουν αρχίσει τις περικοπές. Μια κατάσταση πολύ δυσάρεστη, μια Κυβέρνηση που σηκώνει τα χέρια ψηλά, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου λέγοντας πως με market pass μπορεί να επιβιώσει κάθε νοικοκυριό.

Εκτός από τα βασικά αγαθά, υπάρχει ραγδαία αύξηση στις τιμές των καύσιμων, στα ενοίκια και στις τηλεπικοινωνίες στα επιτόκια, αλλά και στις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών. Ο έλεγχος που υποστηρίζει η Κυβέρνηση πως γίνεται είναι ανύπαρκτος, καθώς δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο μέχρι προσφάτως σε κανένα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μία πιο σοβαρή αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ακρίβειας, με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, με ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά και επιβολή ποινών, ενεργοποίηση των Ενώσεων Καταναλωτών και με την ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κωνσταντίνος Βάλσαμος

Αν. Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.