Πολιτική

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Αργοστολίου

95views

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Αργοστολίου, την Τετάρτη 9-11-22 στις 10:30 π.μ.

Συνάδελφε Συναδέλφισσα:.

Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευση σε οργανωμένη δράση, για να πέσουν στο κενό τα καλέσματα προσαρμογής σε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα. “Προσαρμογήσημαίνει να μη βγάζουμε άχνα για την καταλήστευση του εισοδήματός μας. Οι μνημονιακοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων να παραμένουν και ό,τι αλλάζει να αφορά τους μεγάλους και ισχυρούς, όπως η αλλαγή στο τέλος επιτηδεύματος. Και από πάνω να μας εμπαίζουν με Voucher, Pass και επιδόματα

Η ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τα καύσιμα, το ρεύμα, τα χρέη δυσκολεύουν τη λειτουργία των μαγαζιών μας, μειώνουν το εισόδημα για την οικογένεια. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, όταν υπάρχει, δεν αρκούν για να τα βγάλουμε πέρα. Άλλωστε με τον καινούριο χρόνο μας περιμένει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Τα κοψίματα στο ρεύμα και οι πλειστηριασμοί ακόμα της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης γενικεύονται. Ο χειμώνας, όμως, δεν θα είναι δύσκολος για όλους. Τα μονοπώλια της Ενέργειας, των τροφίμων, των φαρμάκων, του τουρισμού, οι εφοπλιστές κλπ. θα θησαυρίζουν γιατί παραμένουν οι νόμοι που διαχρονικά ψηφίστηκαν σε εθνικά κοινοβούλια και ΕΕ για την ενίσχυσή τους, γιατί για αυτούς βρίσκουν δισεκατομμύρια όταν για εμάς ισχύουν ταόρια της δημοσιονομικής αντοχής“.

Η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων μας είναι δική μας υπόθεση και δεν την αναθέτουμε σε άλλους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους γονείς μας, με όλους όσοι παλεύουν για να ζουν από το εισόδημά τους με αξιοπρέπεια. Στην εποχή της έκρηξης της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, τα κρύα σπίτια, το δελτίο στα τρόφιμα, τα σβησμένα φώτα. Οι απανωτές κρίσεις, οι πόλεμοι ακόμα και στην αυλή μας δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Δεν ανεχόμαστε τον έλεγχο και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων μας.

Δεν προσαρμοζόμαστεΑγωνιζόμαστε για να ζήσουμε.

Δεν μπορεί να είναι επιλογή οι χρεωκοπημένοι κοινωνικοί διάλογοι με κυβερνητικά στελέχη που έχει αποφασίσει να κάνει η Διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αντιγράφοντας τις αποτυχημένες συνταγές των ξεπουλημένων ηγεσιών της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.ΕΣ.Π) και της συνομοσπονδίας (Ε.Σ.Ε.Ε) .

Η εμπειρία από αυτούς τους διαλόγους, αποδεικνύει ότι: Όχι μόνο δεν πέτυχαν τίποτε το θετικό για τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

 

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Αυξήσεις στις συντάξεις
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης
 • Να δοθούν οι αποζημιώσεις στο100% για τις ζημιές από τον Ιανό.

 • Μείωση των Δημοτικών τελών και των τελών κοινόχρηστων χώρων.

 • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες

 • Να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

 • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων Αργοστολίου, Ληξουρίου και των Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.