Πολιτισμός

Η έκθεση «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος» παρουσιάζεται στο Αργοστόλι από την ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808

331views

Η έκθεση «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος» παρουσιάζεται στο Αργοστόλι από την ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808

 

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023 του Δήμου Αργοστολίου, η ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808 παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» την έκθεση «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος» από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου.

Ο άκρως διακεκριμένος εικαστικός Μανώλης Χάρος, Μέλος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 1808, εμπνέεται από τον «Διάλογο» του Σολωμού, την εμβληματική πραγματεία του πάνω στην ελληνική γλώσσα και τη σχέση της με τον λαό, και με τον ομιλούντα χρωστήρα του δημιουργεί εικόνες τροφοδοτούμενες από τις Δύο Φλόγες του εθνικού ποιητή: εκείνη του νου και εκείνη της καρδιάς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζωγραφική ανάγνωση ενός πατριωτικού και όχι μόνο κειμένου, δοσμένη από έναν μεγάλο καλλιτέχνη, που μας καλεί να δούμε μαζί του ό,τι εικαστικά μας διηγείται.

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης, υπό την αιγίδα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 1808, έγινε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με την εικαστική επιμέλεια της Μαρίας Γεωργοπούλου, Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης, και τη φιλολογική επιμέλεια του Σίμου Ζένιου, Αναπληρωτή Διευθυντή στο Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες,.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Θέατρο «Κέφαλος» θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ιονικής Ακαδημίας 1808 καθηγητής κ. Γιάννης Μεταξάς, ο Πρόεδρος των Φίλων της Ιονικής Ακαδημίας 1808 κ. Φώτης Κρεμμύδας και ο Μανώλης Χάρος.

 

Έκθεση

«Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος»

Διοργάνωση: ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808, με τη συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Αίθουσα Αντίοχου και Σπύρου Ευαγγελάτου

Διάρκεια: 19-25 Αυγούστου 2023

Ώρες λειτουργίας: 20:00 – 23:00

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.