ΟικονομίαΤουρισμός

Ημερίδα «Sustainable Tourism Summit» στο Αργοστόλι

232views

Ημερίδα «Sustainable Tourism Summit» στο Αργοστόλι

Η ημερίδα με τίτλο «Sustainable Tourism Summit» έχει στόχο να αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού και απευθύνεται κυρίως στις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Διοργανώνεται από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00, στο Αμφιθέατρο “Γεράσιμος Αρσένης” του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που βασίζεται στο τρίπτυχο: περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία, αλλά και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών για την βήμα-βήμα υιοθέτηση αυτών των βασικών αρχών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας που αφορά την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης ως προς την υιοθέτηση των αρχών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Θα αναπτυχθούν επίσης θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία, τη συνεργασία μεταξύ τουριστικών φορέων, τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην τουριστική ανάπτυξη, την ανακύκλωση και την υιοθέτηση αρχών Behavioral economics για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Θα αναπτυχθούν επίσης ιδιαίτερα, θέματα που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους της τουριστικής οικονομίας όπως τα ξενοδοχεία/καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διοργάνωσης του “1st Stay Active Kefalonia σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης», Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

18:00-18:30

“Οικολογικά Πράσινα Νησιά: Η Κλιματική Ουδετερότητα και η Φέρουσα Ικανότητα για Βιώσιμο Τουρισμό”

Κωνσταντίνα Σιούντρη

Διδάσκουσα και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΜΣ “Digital Culture, Smart Cities, IoT ADT” του Πανεπιστήμιου Πειραιώς

18:30-19:00

“Βιωσιμότητα, Ενέργεια και τουρισμός”

Νικόλας Φαραντούρης

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

19:00-19:30

“Βιώσιμος Τουρισμός και Ελληνικά Ξενοδοχεία”

Γιώργος Πετράκος

Καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων και Η/Υ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και μέλος του Παρατηρητηρίου Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.

19:30-20:00

“Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και τουριστικές επιχειρήσεις Κεφαλονιάς/Ιθάκης”

Αγησίλαος Κονιδάρης

Αναπληρωτής Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

20:00-20:30

Ερωτήσεις – Συζήτηση

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.