Οικονομία

Ε.Α.Σ. : Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 604.511,79€ σε ψαράδες

96views

 Ε.Α.Σ. : Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 604.511,79€ σε ψαράδες

    O E.A.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τροποποιητική υπουργική απόφαση προβλέπεται η ένταξη επιπλέον 329 αλιέων, οι οποίοι είχαν καταθέσει ενστάσεις, στο καθεστώς αποζημιώσεων για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας.

    Ειδικότερα, μετά την εξέταση των ενστάσεων και την επιδίκαση αποζημιώσεως στους αλιείς, τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση και η δαπάνη αυξήθηκε κατά 604.511,79€ με το συνολικό πόσο που θα δοθεί να ανέρχεται στα  44.215.546,64 €.

    Σημειώνεται ότι προς διευκόλυνση των δικαιούχων ψαράδων και συντόμευσης των χρόνων υλοποίησης της Δράσης 2, του Μέτρου 3.4.3, οι αιτήσεις χρηματοδότησης που τυγχάνουν θετικής αξιολόγησης και ένταξης ως αντίστοιχες Πράξεις, θεωρούνται ταυτόχρονα ότι είναι και αιτήσεις πληρωμής, επομένως ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή ξεχωριστής αίτησης πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων ψαράδων.

    Ως ημερομηνία αιτήματος πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων, θεωρείται η ημερομηνία διαβίβασης της απόφασης ένταξης των πράξεων στην αρμόδια Μονάδα της ΕΥΔ ΠΑΛΥΘ για την εκτέλεση της πληρωμής της πράξης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

                  Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.