Οικονομία

Ε.Α.Σ.:Εγκρίθηκαν μέτρα για τους πυρόπληκτους Παλλικισιάνους Παραγωγούς 

29views

Ε.Α.Σ.:Εγκρίθηκαν μέτρα για τους πυρόπληκτους Παλλικισιάνους Παραγωγούς 

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι με κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας και Οικονομικών εγκρίθηκαν τα μέτρα, και ανατέθηκε στον Ελληνικό Γεωργικό Ασφαλιστικό Οργανισμό (ΕΛΓΑ) η υλοποίησή τους, υπέρ των πυρόπληκτων Παλλικισιάνων Γεωργών και Κτηνοτρόφων των οποίων οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους ζημιώθηκαν από τις πυρκαγιές κατά το έτος 2022.  

    Συγκεκριμένα, οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις χορηγούνται εφόσον έχει καεί μία ενιαία έκταση, ειδικά για τα Νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας, μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων.

   Ανάμεσα στις επιλέξιμες πυρκαγιές της επικράτειας προς ενίσχυση για την αντιστάθμιση ζημιών φυτικού κεφαλαίου, πάγιου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων εντάσσονται ζημιές από πυρκαγιές που δεν έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του ν. 4797/2021, και  ειδικότερα για την πυρκαγιά στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αγία Θέκλη, στην Κοντογεννάδα και στα Κουβαλάτα του Δήμου Ληξουρίου με συνολικά καμένη έκταση 800 στρεμμάτων.

 Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.