Μουσική & Χορός

Ευχαριστήρια επιστολή για την συναυλία στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς “Ψίθυροι στον Κήπο”

54views

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, το μουσικόφιλο κοινό της Κεφαλονιάς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μοναδική Συναυλία στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς. Ο Συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης, Διευθυντής των Μ.Σ. του Ωδείου Αθηνών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας» συντόνισε ένα σύνολο σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών με σκοπό την σύμπραξη της μουσικής με την μαγεία της φυσικής σιωπής που περιβάλλει έναν κήπο. Ο ήχος των μουσικών οργάνων χωρίς καμία ενίσχυση εναρμονίστηκε πλήρως με τους φυσικούς ήχους του Βοτανικού Κήπου  σε ένα αποτέλεσμα μοναδικό.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα των Bach, Telemann,  Faure , Debussy,  Piazzolla και Berio. Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης συνέθεσε, τέλος, δύο σύντομα έργα ειδικά για αυτήν την συναυλία που ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση, στο φυσικό τους χώρο.

Μετά το τέλος της Συναυλίας ακολούθησε γευστική δοκιμή κρασιών από το Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη και τους Μουσικούς Σοφία ΧατζήΕυαγγελία Νικολούζου, και Αλέξανδρο Σιουπούλη,  που με τις μελωδίες τους  πλημμύρισαν τον Κήπο και μας πρόσφεραν μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία,  αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της βραδιάς  και κυρίως το κοινό μας  που στηρίζει και αγκαλιάζει  τις εκδηλώσεις μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας:

Το Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς για τη γευστική οινοδοκιμή,

Τον Μύθο +estiasis για τις καρέκλες,

Το Baroque le bistrot για τα εδέσματα που συνόδευσαν τα κρασιά,

Το Στατέρι   που μας δάνεισε τα ποτήρια,

Την κ. Δανάη Γκιόκεζα για τη δημιουργική της έμπνευση στην προβολή και διαφήμιση,

Τον κ. Σπύρο Αλεβιζόπουλο για τη δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς,

Τα τοπικά Μέσα επικοινωνίας για την προβολή της εκδήλωσης και την δημοσίευση του παρόντος ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ .

Για το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου

Ελένη Κοσμετάτου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.