Κοινωνία

Επιτυχής εκπαιδευτική συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Ohio State University

110views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επιτυχής εκπαιδευτική συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Ohio State University

Ύστερα από τριετή διακοπή (2020-2022) λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο τον Μάιο του 2023, για 8η χρονιά, το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των φοιτητών του Ohio State University (OSU) στην Κέρκυρα». Δεκαπέντε φοιτητές του OSU παρακολούθησαν επί τέσσερις εβδομάδες μαθήματα ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού, και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές τόσο μέσα στην Κέρκυρα, όσο και εκτός αυτής, όπως στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, στη Δωδώνη και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εντατικό αυτό πρόγραμμα, έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το OSU, αποδίδοντας αναγνωρισμένες από το αμερικανικό ίδρυμα διδακτικές μονάδες στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που το παρακολουθούν, αντίστοιχες εκείνων ενός εξαμηνιαίου μαθήματος του οικείου προγράμματος σπουδών. Αποτελεί επίσης την πρώτη κατά χρονολογική σειρά επίσημη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. καθώς και την πρώτη που αφορά σε εκπαίδευση φοιτητών των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, η επί σειρά ετών επιτυχής πραγματοποίηση του προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, δημιουργώντας παράλληλα εξαιρετικές προοπτικές διεύρυνσης της ακαδημαϊκής παρουσίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πέραν της έρευνας, και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτριος Τσουγκαράκης, και από πλευράς του OSU ο Καθηγητής Steven Joyce.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.