Πολιτική

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων Κεφαλληνίας

101views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 09.04.2024

Αρ. Δελτίου: 25

 

Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ομαλών κ. Σπυρίδων Ματιάτου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τρωϊαννάτων κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτου, η οποία του κοινοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής έστειλε την εξής επιστολή προς:

το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σάμης για την απασχόληση των Αγροτικών Ιατρών στα νοσοκομεία μας

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αργοστόλι, 04-04-2024

Αριθμ. Πρωτ.: 29888/6004

Ταχ. Δ/νση

Ταχ. Κωδ.

Τηλέφωνο

Email

:

:

:

:

Διοικητήριο

28 100 Αργοστόλι

2671 – 360530 – 1

antipin.kef@pin.gov.gr

ΠΡΟΣ:

ΚOIN:

  • Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη
  • Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριο Μαρτίνη
  • Δ/ντή Κέντρου Υγείας Σάμης, κ. Ευστράτιο Σιφνάκη
  • Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Ομαλών, κ. Σπυρίδωνα Ματιάτο
  • Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Τρωϊαννάτων, κ. Σπυρίδωνα Χριστοφοράτο

 

ΘΕΜΑ : Λειτουργία Περιφερειακών Ιατρείων Κεφαλληνίας.

ΣΧΕΤ.: Το με αριθμ. πρωτ.: 5039/2024/27.3.2024 έγγραφο της Δημ. Ενότητας Ομαλών.

H υγειονομική κάλυψη των περιοχών της υπαίθρου και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά που η έκταση της σε συνδυασμό με την νησιωτικότητα, δεν επιτρέπει τους κατοίκους της, ιδιαίτερα, στους υπερήλικες, να μετακινούνται, είναι επιτακτική ανάγκη.

Eπίσης, η διαρκής αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλει πλέον την ύπαρξη των Αγροτικών Ιατρών, στις θέσεις ευθύνης τους, για να παρέχουν την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στις περιοχές τους.

Παρακαλώ, λοιπόν, στα πλαίσια της φροντίδας των κατοίκων της Κεφαλονιάς και των επισκεπτών μας, που πρέπει να παρέχει και πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος και το πρωτόκολλο για την στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας. Οι Διοικητικές Υπηρεσίες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου ‘Μαντζαβινάτειο’ και του Κέντρου Υγείας Σάμης, να φροντίσουν για την άμεση κάλυψη των θέσεων τους με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην απασχολούν σε μόνιμη βάση τους Αγροτικούς Ιατρούς, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.