Κοινωνία

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Η Εκπαίδευση μέσα από την τέχνη»

199views

Το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου πραγματοποίησε Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς συνολικής διάρκειας 30 ωρών (9 ώρες σύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση και 21 ώρες μελέτη υλικού και προετοιμασία εργασίας) με τίτλο «Η Εκπαίδευση μέσα από την τέχνη». Εισηγητής ήταν ο κ. Αλέξης Κόκκος, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στο Σεμινάριο που έγινε στις 23/9, 7/10 και 21/10, συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και στελέχη του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Ιδρύματος.

Στόχος του Σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στον τρόπο με τον οποίο η συστηματική, δημιουργική παρατήρηση και ανάλυση έργων τέχνης (εικαστικών, λογοτεχνικών, κινηματογραφικών, μουσικών) θα μπορούσε να προσφέρει στους μαθητές: α) εναύσματα για την εις βάθος κατανόηση των έργων αυτών, β) εναύσματα για την κριτική επεξεργασία κρίσιμων ζητημάτων του κοινωνικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι (π.χ., διανθρώπινες σχέσεις, διαφορετικότητα, περιβαλλοντική κρίση), μέσω της συσχέτισης με τα έργα τέχνης.

Στο τέλος του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν εξαιρετικές εργασίες.

Το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου ευχαριστεί θερμά τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Εκ της Γραμματείας του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.