Πολιτική

Επερωτήσεις της Λαικής Συσπείρωσης για το Περιφερειακό Συμβούλιο-Πρόταση κήρυξης του έτους 2023 ως «ΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ»

83views

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Με τον αραμπά, εν έτη 2023, γίνονται οι διακομιδές ασθενών στην Κέρκυρα με την Περιφερειακή Αρχή να παραμένει απλός θεατής.

  2. Μέτρα για σύγχρονες υποδομές στο «Γηροκομείο Κέρκυρας», ως το ελάχιστο δείγμα σεβασμού.

  3. Πότε επιτέλους θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους επαγγελματίες, τους αλιείς και στους κτηνοτρόφους από τις καταστροφές του «ΙΑΝΟΥ» του 2020; Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του «ΜΠΑΛΛΟΥ» το 2021;

  4. Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκπέμπει S.O.S. Επικίνδυνη η κατάσταση για την μοναδική εργαζόμενη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών κ.α. Τι πρόκειται να κάνετε ΑΜΕΣΑ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;

22.01.2023

Πρόταση κήρυξης του έτους 2023

ως «ΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ»

κ. Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, προκειμένου να τιμήσει τον σημαντικότατο εκπρόσωπο της νεοελληνικής λογοτεχνίας αποφάσισε ομόφωνα (σε συνεδρίαση στις 18 Οκτώβρη 2022) να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (μεταξύ αυτών, συνέδριο και έκθεση), προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω στο ευρύ κοινό η πολύπλευρη προσωπικότητα του ευρυμαθούς και χαρισματικού Κερκυραίου λόγιου, πρωτοπόρου ανθρωπιστή και εισηγητή κοινωνικών αξιών, πηγή έμπνευσης και διαμορφωτή συνειδήσεων, μέσω του γραπτού λόγου.

Προτείνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει απόφαση:

α) κήρυξης, του έτους 2023 ως «ΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ»

β) την παροχή υποστήριξης, οικονομικής ή άλλης μορφής, των σχετικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται.

Σημειώνουμε επίσης, ότι αναφορά, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί το 2023, έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού -και την πρόταση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Διονυσίου Σολωμού-, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και συγκεκριμένα στους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Επίσης ανάλογη, ομόφωνη, απόφαση πήρε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Ζητάμε την εισαγωγή της πρότασης, προς συζήτηση και απόφαση, στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ στις 27 & 28/01/23.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους

22.01.2023

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.