Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Επίσκεψη Καθηγητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου  Πανεπιστημίου στο School of Music του Πανεπιστημίου του Κεντάκι

37views

Επίσκεψη Καθηγητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

του Ιονίου  Πανεπιστημίου

στο School of Music του Πανεπιστημίου του Κεντάκι

 

Την εβδομάδα από 18 έως 22 Μαρτίου πέντε μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου θα επισκεφτούν τη Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Kentucky (Lexington, Kentucky, USA). Είχε προηγηθεί επίσκεψη οκτώ μελών του διδακτικού προσωπικού της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Kentucky στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Οκτώβριο του 2023, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.

Η Πρόεδρος του ΤΜΣ, Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Musicology Colloquium, ενώ μαζί με τέσσερα ακόμη μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΤΜΣ, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Γκικόντη, τις Αναπληρώτριες Καθηγήτριες  Ρόζα Πουλημένου και Αθηνά Φυτίκα και τον Επισκέπτη Καθηγητή Σωκράτη Άνθη, θα δώσουν σεμινάρια, master classes, εργαστηριακά μαθήματα και συναυλία στο Global Gala: International Collaboration between University of Kentucky and Ionian University.

Με τη θερμή υποστήριξη του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου του Kentucky, έχει ήδη υπογραφτεί η διμερής συμφωνία (Memorandum of Understanding) ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια. Με βάση τη συμφωνία αυτή, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα συζητηθεί πιο αναλυτικά η στρατηγική που θα χαραχθεί από κοινού για μακροπρόθεσμες μορφές συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Κεντάκι.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.