Πολιτική

Εξοπλίζει και το Λιμενικό Σώμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

163views

Εξοπλίζει και το Λιμενικό Σώμα

η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

*********

Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη και της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την παραχώρηση χωρίς μίσθωμα χρήσης εξοπλισμού για την επιχειρησιακή ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στο Λιμενικό Σώμα.

 

Το Πρωτόκολλο αφορά ειδικότερα στην από μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παραχώρηση προς χρήση στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (για τις Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων), χωρίς καταβολή μισθώματος του κάτωθι, εξοπλισμού:

  1. Εξήντα τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 15 τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  2. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – εναέρια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο εναέριο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  3. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – υποβρύχια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο υποβρύχιο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, υποχρεούται η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, όπως αποθηκεύσει και συντηρεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Ο χώρος αποθήκευσης του παραχωρηθέντος εξοπλισμού θα τελεί εν γνώσει της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κάθε έξι μήνες ή σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θελήσει και κατόπιν συνεννόησης, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει την αποθήκευση και την συντήρηση του εξοπλισμού και να προτείνει μεθόδους καλής χρήσης και συντήρησης.

Η υλοποίηση του παρόντος θα αρχίσει αμέσως μετά την υπογραφή του από τα συμβαλλόμενα μέρη και την παράδοση του εξοπλισμού και θα διαρκέσει για 10 έτη. Ο παραπάνω χρόνος δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση και των δυο συμβαλλομένων μερών.

 

Η Περιφερειάρχης τόνισε την σημασία που έχει η συνεχής και προσαρμοζόμενη στις εξελισσόμενες ανάγκες υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στις Περιφερειακές Ενότητες για την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τόσο πρόβλεψης όσο και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

 

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την πρόβλεψη προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού μέσω τροποποίησης του προγράμματος ΛΑΕΡΤΗΣ και γενικότερα για την καλύτερη υποστήριξη και συνεργασία τους κατά την διάρκεια της θητείας της.

 Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού και Συστημάτων Μη επανδρωμένων μέσων (εναέρια – υποβρύχια) α – Ελληνική Ακτοφυλακή από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου (14.12.2023)

Συμφωνία παραχώρησης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εξήντα tablets, τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τεσσάρων υποβρυχίων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

H υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος.

 

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου, επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου κ.λ.π.

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/ypografh-symfwnias-paraxwrhshs-hlektronikoy-e3oplismoysysthmatwn-mh-epandrwmenwn-meswnenaeriaypobryxiasto-lselakt-apo-ton-ypoyrgo-naytiliasnhsiwtikhs-politikhsk-xrhsto-stylianidhthn-perifereiarxh-ioniwn-nhswn-ka-rodh-kratsa-tsagkaropoyloy/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.