Κοινωνία

Ενημέρωση των μαθητών του 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου για το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

57views

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου επισκέφτηκε το κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν για το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, την οργάνωση λειτουργίας του, την υπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα καθώς και για τις απειλές που εμφανίζονται. Μας χορηγήθηκε πληροφοριακό υλικό για το Γεωπάρκο, μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά διεθνούς σημασίας και με βιώσιμη στρατηγική εδαφικής ανάπτυξης.

Ακολούθησε ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου με παρατήρηση της πανίδας. Ο Διευθυντής Πέτρος Δελλαπόρτας και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ευχαριστούμε τους υπευθύνους του κέντρου και ιδιαίτερα τον Μινέτο Παναγιώτη, υπεύθυνο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του παραρτήματος Αργοστολίου της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και προστατευόμενων περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο. ΦΥ. ΠΕ. ΚΑ.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.