ΚοινωνίαΟικονομία

Ενημέρωση για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα

132views

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ν.4961/2022 (Α΄146)

(ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 16/09/2022)

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην διαδικασία αξιολόγησης από την Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. αλλά και στην χορήγηση της επιδοματική ενίσχυσης από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα, από τις 16/09/2022, οι πολίτες μπορούν να αιτηθούν για να αξιολογηθούν από το ΚΕ.Π.Α. μέσω του Gov.gr και της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας» στο https://ekepa.epan.gov.gr/kepa/web.Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Taxisnet). Ωστόσο, η υποβολή μπορεί να γίνει και μέσω τωνΚέντρων Κοινότητας (Κ.Κ), των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) καθώς και των Γραμματειών του ΚΕ.ΠΑ.

Ο εισηγητικός φάκελος για την επιτροπή αξιολόγησης θα πρέπει να συμπληρώνεται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από τον θεράποντα ιατρό.

Εν συνεχεία και σε δεύτερο χρόνο θα υποβάλλεται η αίτηση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου για αυτούς που πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης επιδοματικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΑ. Πιο συγκεκριμένα:

ΕΙΔΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ1Ο ΒΗΜΑ2Ο ΒΗΜΑ3Ο ΒΗΜΑ4Ο ΒΗΜΑ5Ο ΒΗΜΑ
ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ-ΝΕΑ ΠΑΘΗΣΗΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ

Για περισσότερες πληροφορίες &προγραμματισμό του ραντεβού σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας:

Τηλ.: 26710 22395

Email: kentrokoinotitaskef@gmail.com

FB: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Αργοστολίου

Ταχ. Δ/νση.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28 100

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.