Πολιτική

ΕΛΜΕ ΚΙ -Γονείς-Μαθητές : Διεκδικούμε σύγχρονες, επαρκείς και ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις

111views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕΚΙ να αναδείξει σε όλο το νομό το μεγάλο πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και της ασφαλούς πρόσβασης σε αυτά, αλλά και ως συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε για το θέμα αυτό την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το σχολικό συγκρότημα στο «Φαραώ», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/12/2022 σύσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Αργοστολίου.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του 2ο ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ, του 1ου Γυμνάσιου και του 5ου Δημοτικού, καθώς και τα 15μελή των μαθητών 1ου και 3ου Γυμνασίου και συζήτησαν τα προβλήματα των σχολείων και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την ασφαλή λειτουργία τους και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτά. Για άλλη μια φορά εντοπίστηκε ως το ποιο οξυμμένο πρόβλημα, οι μεγάλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου (συγκρότημα «Φαραώ»), καθώς και του ΕΠΑΛ Αργοστολίου (οδό Λάσης), κατά την πρόσβασή τους στα συγκεκριμένα σχολεία. Τονίστηκε το γεγονός ότι επειδή δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές προστασίας στους συγκεκριμένους δρόμους υψηλών ταχυτήτων που περνούν ακριβώς έξω από τα συγκεκριμένα σχολεία, μπαίνει καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών. Αντίστοιχο επίσης πρόβλημα επισημάνθηκε και για το 1ο και 3ο Γυμνάσιο.

Την σύσκεψη επίσης απασχόλησαν εκτός από τα προβλήματα της ασφαλούς και της ελλιπούς συγκοινωνίας ιδιαίτερα των μαθητών του ΕΠΑΛ και το γεγονός του συγχρωτισμού εκατοντάδων μαθητών σε πολύ λίγα τετραγωνικά προαυλίων σε 2ο και 3ο Γυμνάσιο, παράγοντα που δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες ατυχήματος.

Ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε, κατέληξε στην απόφαση να δημιουργηθεί ένα μόνιμο συντονιστικό, που σε βάθος χρόνου να πλαισιωθεί με εκπροσώπους όλων των συλλόγων γονέων και το οποίο θα διεκδικήσει από όλους τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις Δημοτικές αρχές), να σκύψουν επιτέλους στα παραπάνω προβλήματα και να δώσουν άμεσα λύσεις.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα θα παρθούν και σε άλλες πόλεις (Ληξούρι-Σάμη – Πάστρα), ώστε να μην θρηνήσουμε άλλο θύμα μαθητή μας.

Τώρα είναι η ώρα της δράσης χωρίς καμιά καθυστέρηση, γιατί προτεραιότητα έχει η ασφάλεια η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των συναδέλφων.

Διεκδικούμε σύγχρονες, επαρκείς και ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις με ασφαλή πρόσβαση σε αυτές.

Αργοστόλι 21/12/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.