Κοινωνία

Εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα στη Σάμη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

115views

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθεί στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Σάμης στις 12.00 π.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων που διοργανώνουν η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Αργοστολίου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση μπάσκετ με αμαξίδιο από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργο Μακρή και τους αθλητές του ΠΑΣΚΑ καθώς επίσης παρουσίαση επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.μεΑ. από τον προπονητή Πολίτση Πολυχρόνη. Παράλληλα, θα υπάρχουν διαθέσιμα αμαξίδια για να δοκιμάσει, οποιοσδήποτε επιθυμεί, πως είναι να αθλείσαι και να αγωνίζεσαι με αυτά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία.

Η εν λόγω εκδήλωση παρουσίασης αθλητικών δρωμένων από άτομα με αναπηρία έχει σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα για ίση μεταχείριση, ευημερία και αξιοπρεπή τρόπο ζωής των ατόμων με αναπηρία, να μπει στην συνείδηση όλων εκείνων που δεν έτυχε να έχουν στην οικογένειά τους, στον κοινωνικό τους περίγυρο έναν άνθρωπο με κινητικά ή άλλα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα. Γιατί τότε μόνο, θα μπορούμε να δούμε, να νιώσουμε, να καταλάβουμε τον αγώνα τους. Έναν αγώνα πολλές φορές άνισο απέναντι σε μια κοινωνία που επιδιώκει την τελειότητα!

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Σάμης

σε θέματα Πρόνοιας

Αμαλία Αλυσανδράτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.