Κοινωνία

Εκδήλωση για το περιβάλλον από το Ιόνιο Ενυδρείο Ληξουρίου

66views

Το Ιόνιο Ενυδρείο του Δήμου Ληξουρίου οργάνωσε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα Ληξουρίου και το Ιόνιο ΚΈΝΤΡΟ Πολιτισμού Μεταξάτων μια εκδήλωση σχετική με το περιβάλλον. Έλαβε θέση στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο το Ενυδρείου και παρουσιάστηκαν τέσσερα τμήματα Δημοτικού σχολείου, ώστε να παρακολουθήσουν και να συνδράμουν με την σειρά τους τα ίδια τα παιδιά στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση αυτή αποτελούνταν από δύο μέρη. Στο πρώτο τα παιδιά χρησιμοποιώντας διάφορα σκουπίδια και κυρίως πλαστικά δημιούργησαν. Σαν καλλιτέχνες λοιπόν, πήραν πεταμένα μπουκάλια ,τα οποία με την βοήθεια της ….. έφτιαξαν έναν βυθό από βράχους, κοράλλια και φύκια ενώ μερικά παιδιά ,το αποτύπωσαν στο χαρτί με σκίτσα. Στο δεύτερο στάδιο τα παιδιά κλήθηκαν να συνδέσουν το θαλάσσιο περιβάλλον με την ποίηση . Ο κ. Νιkolas τους έδειξε μερικές τεχνικές για να δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα και πώς μπορούν να βρουν την έμπνευση. Τέλος , τα παιδιά περιηγήθηκαν στο Ενυδρείο με την συντροφιά της ξεναγού δίνοντας πληροφορίες για τα θαλάσσια πλάσματα που ζουν στην παράκτια ζώνη της Κεφαλονιάς μας.

Η εκδήλωση διαδραματίστηκε στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Ο ευρύτερος στόχος του Ενυδρείου είναι να ανοίξει τις δραστηριότητες του μέσα από εκπαιδευτικούς σκοπούς τόσο στο κοινό, σε κάθε επισκέπτη , πρωτίστως όμως στους μαθητές.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.